Zeleninová polievka s použitím vývaru z parného hrnca
Výborná zeleninová polievka z vývaru, ktorý vznikne v odkvapkávacej nádobe parného hrnca.
recept,fotorecept,vývar zeleninový,zelenina mrazená (jarná polievková zmes),Zeleninové polievky,Parný hrniec,Bezlaktózové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | ½ | litra | |
vývar zeleninový | 500 | mililitrov | |
zelenina mrazená (jarná polievková zmes) | 200 | gramov |
Recept
1.
vývar zeleninový 500 mililitrov • voda ½ litra • zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 200 gramov
Na polievku použijeme vývar, ktorý nám vznikol počas parenia mäsa alebo zeleniny v parnom hrnci. Do hrnca vložíme zeleninu, zalejeme vývarom a vodou. Neprichucujeme, vývar si počas doby parenia stiahol všetky príchute z potravín, ktoré sme parili. Varíme 10 minút.
2.
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 2 polievkové lyžice
Rozbijeme vajíčko do misky a pomaly do neho pridávame detskú krupicu za stáleho miešania vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové cesto, ktoré po chvíľke odstátia zhustne. Do polievky pretrieme halušky, necháme 2 minúty prejsť varom.
Dobrú chuť!