svetvomne.sk

Zeleninová polievka s použitím vývaru z parného hrnca

     

Výborná zeleninová polievka z vývaru, ktorý vznikne v odkvapkávacej nádobe parného hrnca.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

vývar zeleninový 500 ml  voda ½ l  zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 200 g

Na polievku použijeme vývar, ktorý nám vznikol počas parenia mäsa alebo zeleniny v parnom hrnci. Do hrnca vložíme zeleninu, zalejeme vývarom a vodou. Neprichucujeme, vývar si počas doby parenia stiahol všetky príchute z potravín, ktoré sme parili. Varíme 10 minút.

2. 

vajce slepačie 1 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 2 PL

Rozbijeme vajíčko do misky a pomaly do neho pridávame detskú krupicu za stáleho miešania vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové cesto, ktoré po chvíľke odstátia zhustne. Do polievky pretrieme halušky, necháme 2 minúty prejsť varom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť