svetvomne.sk

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

    

Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 450 gramov  olej slnečnicový  soľ 1 štipka  korenie čierne mleté  korenie rasca mletá 1 štipka  bujón kurací 1 kus  voda 1.4 litra

Zeleninu opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Necháme variť asi 20 minút.

2. Knedličky

vaječný žĺtok 2 kusy  soľ  maslo 20 gramov  korenie čierne mleté 1 štipka

Pokiaľ sa zelenina varí, pripravíme si cesto na knedličky: žĺtky vymiešame so soľou a korením, pridáme roztopené maslo.

Knedličky

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 6 polievkových lyžíc  vaječný bielok 2 kusy

Vmiešame sneh z bielkov a krupicu (môže byť aj viac alebo menej, podľa hustoty cestíčka). Necháme asi 10 minút odstáť (cesto po odstátí zhustne).

4. 

soľ zeleninová 1.5 čajovej lyžičky

Chvíľu pred dovarením polievku dochutíme vegetou a zavaríme do nej knedličky. Povaríme ešte asi tri minúty. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť