Jarná polievka s krupicovými knedličkami
Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.
recept,fotorecept,zelenina mrazená (jarná polievková zmes),pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón kurací | 1 | kus | |
korenie rasca mletá | 1 | štipka | |
korenie čierne mleté | - | ||
korenie čierne mleté | 1 | štipka | |
maslo | 20 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 6 | polievkových lyžíc | |
soľ | 1 | štipka | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
voda | 1.4 | litra | |
zelenina mrazená (jarná polievková zmes) | 450 | gramov |
Recept
1.
zelenina mrazená (jarná polievková zmes) 450 gramov • olej slnečnicový • soľ 1 štipka • korenie čierne mleté • korenie rasca mletá 1 štipka • bujón kurací 1 kus • voda 1.4 litra
Zeleninu opražíme na rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a pridáme kocku bujónu. Necháme variť asi 20 minút.
2. Knedličky
vaječný žĺtok 2 kusy • soľ • maslo 20 gramov • korenie čierne mleté 1 štipka
Pokiaľ sa zelenina varí, pripravíme si cesto na knedličky: žĺtky vymiešame so soľou a korením, pridáme roztopené maslo.
3.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 6 polievkových lyžíc • vaječný bielok 2 kusy
Vmiešame sneh z bielkov a krupicu (môže byť aj viac alebo menej, podľa hustoty cestíčka). Necháme asi 10 minút odstáť (cesto po odstátí zhustne).
4.
soľ zeleninová 1.5 čajovej lyžičky
Chvíľu pred dovarením polievku dochutíme vegetou a zavaríme do nej knedličky. Povaríme ešte asi tri minúty. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!