svetvomne.sk

Šošovicová polievka s krutónmi

    

Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak-
chlieb toastový-
cibuľa červená100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo1polievková lyžica
mrkva150gramov
soľ1čajová lyžička
voda1500mililitrov
zemiaky500gramov
šošovica sterilizovaná500gramov

1. 

maslo 1 polievková lyžica  cibuľa červená 100 gramov

Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame a do sklovita osmažíme na roztopenom masle.

2. 

mrkva 150 gramov  zemiaky 300 gramov

Očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky pokrájame na menšie kocky, mrkvu postrúhame na hrubo, pridáme ich k cibuli a všetko spolu chvíľu opečieme.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 1500 mililitrov

Zeleninu osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar (vodu). Varíme do zmäknutia zemiakov - cca 20 minút od zovretia.

4. 

šošovica sterilizovaná 500 gramov

Do uvarenej polievky pridáme konzervovanú šošovicu.

5. 

zemiaky 200 gramov

Zemiaky očistíme a na jemno postrúhame. Pridáme ich do polievky a prevaríme.

6. Cesnakové krutóny

chlieb toastový  cesnak

Najjednoduchšie si krutóny pripravíme v hriankovači. Toastový chlieb opečieme a horúci ho z oboch strán potrieme strúčikom cesnaku.

Cesnakové krutóny

7. 

Vychladnuté chlebíky pokrájame na malé kocky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť