Šošovicová polievka s krutónmi
Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
recept,fotorecept,zemiaky,zemiaky,šošovica sterilizovaná,chlieb toastový,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | - | ||
chlieb toastový | - | ||
cibuľa červená | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
mrkva | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1500 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov | |
šošovica sterilizovaná | 500 | gramov |
Recept
1.
maslo 1 polievková lyžica • cibuľa červená 100 gramov
Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame a do sklovita osmažíme na roztopenom masle.
2.
mrkva 150 gramov • zemiaky 300 gramov
Očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky pokrájame na menšie kocky, mrkvu postrúhame na hrubo, pridáme ich k cibuli a všetko spolu chvíľu opečieme.
3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 1500 mililitrov
Zeleninu osolíme a okoreníme. Prilejeme vývar (vodu). Varíme do zmäknutia zemiakov - cca 20 minút od zovretia.
6. Cesnakové krutóny
Najjednoduchšie si krutóny pripravíme v hriankovači. Toastový chlieb opečieme a horúci ho z oboch strán potrieme strúčikom cesnaku.
7.
Vychladnuté chlebíky pokrájame na malé kocky.
Dobrú chuť!