Marhuľové guľky
Tradičné marhuľové guľky z kuchyne našej babičky. Podávame podľa chuti so strúhankovou posýpkou, s makom, alebo s mletými vlašskými orechmi.
recept,fotorecept,marhule,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
mak mletý | 4 | polievkové lyžice | |
marhule | 14 | kusov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 360 | gramov | |
múka polohrubá | 0 | ||
soľ | 1 | štipka | |
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
2.
múka polohrubá 360 gramov • soľ 1 štipka
Do misy nasypeme múku, štipku soli a prilejeme teplé mlieko. Premiešame.
7.
...a marhule zabalíme. V miestach, kde cesto spájame, si ho pretrieme vodou.
8.
V hrnci necháme zovrieť vodu a vložíme do nej guľôčky.
9.
Guľky varíme na miernom ohni, pokiaľ nevyplávajú na povrch, asi 20 minút. Po vyplávaní všetkých ich 5 minút na miernom ohni povaríme.
10.
strúhanka 4 polievkové lyžice • cukor práškový 2 polievkové lyžice
V panvici nasucho opražíme strúhanku. Do chladnúcej zamiešame cukor.
11.
mak mletý 4 polievkové lyžice • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Na makovú posýpku jednoducho pomiešame mletý mak s cukrom, v množstve podla potreby.
Dobrú chuť!