Vínové koláčiky
Malé chrumkavé koláčiky s veľmi charakteristickou chuťou vďaka netypickej surovine - vínu. Použite svoje obľúbené víno a verte že môže byť ako biele, tak aj červené. Sú vhodné napríklad k čaju alebo káve ako malé spestrenie všedného rituálu.
recept,fotorecept,víno biele,Suché pečivo,Talianska kuchyňa,Vianočné recepty,Bezlaktózové
Suché pečivo
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
olej olivový | 160 | gramov | |
víno biele | 150 | gramov |
Recept
1.
víno biele 150 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • olej olivový 160 gramov
Do väčšej misy si pripravíme víno, olej a cukor.
2.
múka hladká 500 gramov
Postupne pridávame múku a miešame metličkou. Keď cesto začne hustnúť, vymeníme metličku za varechu, alebo použijeme kuchynského robota.
3.
Hotové cesto necháme postáť 20 minút zabalené vo fólii.
4.
cukor kryštálový 100 gramov
Menšie kúsky cesta vaľkáme do tvaru tenkého valčeka a na prste z neho tvarujeme "prstienky". Konce jemne stlačíme aby sa spojili.
5.
Pred odložením na plech ešte každý kúsok "namočíme" do kryštálového cukru jednou stranou.
6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!