svetvomne.sk

Krupicové knedličky do polievky

     

Nadýchané krupicové knedličky sú skvelou tradičnou voľbou do zeleninových polievok a mäsových vývarov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

vajce slepačie 1 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 50 g

V miske rozmiešame vajce s krupicou na stredne jemne hustú kašu. Necháme 10 minút postáť.

2. 

voda 1 l  soľ zeleninová Natur 1 ČL

Vodu so zeleninovou soľou privedieme do varu.

3. 

Čajovú lyžičku vložíme do vody a následne ňou vykrajujeme halušky z cesta.

4. 

Vykrojené halušky hneď kladieme do horúcej vody a varíme asi 8 minút. Potom prikryjeme a necháme vo vode odstáť najmenej 15 minút. Halušky z vody nevyberáme, ale ich tam necháme až do podávania v polievke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť