svetvomne.sk

Jablkový korenený šalát

     

Seb ka raita - jablkový šalát s korením a jogurtom. Napriek obsahu korenia, v inak sladkom šaláte, pikantnú chuť nie je cítiť. Šalát sa podáva k rôznym jedlám v indickej kuchyni, dopĺňa a vyrovnáva chute.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cukor trstinový2čajové lyžičky
Jablká450gramov
Jogurt biely 3,5% tuku150gramov
Korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Soľ½čajovej lyžičky

1. 

jablká 450 g

Jablká umyjeme a postrúhame aj so šupkou.

2. 

citrónová šťava 1 PL  cukor trstinový 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rímska rasca mletá  ¼ ČL  soľ ½ ČL

Primiešame uvedené ingrediencie.

3. 

jogurt biely 3,5% tuku 150 g

Pridáme jogurt a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť