Vyprážané rybacie kúsky zo sumčeka
Rybacie nugetky zo sumčeka afrického. Mäso z tejto ryby je veľmi chutné, pevné a hlavne takmer bez kostí. A práve, ak vám prekáža veľa kostí vo vianočnom kaprovi pokojne ho vymeňte za túto rybu.
recept,fotorecept,sumček africký - filety ,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
soľ | - | ||
sumček africký - filety | 1 | kilogram | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
sumček africký - filety 1 kilogram
Čerstvé rybacie filety umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou.
2.
Z filiet stiahneme kožu. Ide to ťažšie, ale pri troške trpezlivosti sa to podarí. Odporúčame prstami podobrať kožu v hrubšej časti filety a pomaly ju oddeľovať ťahaním z mäsa. Pomôže ak si kožu zachytíme do papierovej kuchynskej utierky, nebude sa šmýkať.
4.
múka hladká • vajce slepačie 3 kusy
Nugetky obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach (podľa potreby si ďalšie vajíčka rozšľaháme)...
5.
...a v strúhanke.
6.
Vložíme do košíka fritézy.
7.
Ponoríme do oleja a pri teplote 170° 4-5 minút fritujeme. (Ryby môžeme tiež vyprážať v oleji na panvici, s tým, že v polovici vyprážania ich obrátime).
8.
Košík s rybami vyberieme z oleja a necháme odkvapkať.
9.
Podávame so zemiakovým šalátom.
Dobrú chuť!