svetvomne.sk

Vyprážané rybacie kúsky zo sumčeka

     

Rybacie nugetky zo sumčeka afrického. Mäso z tejto ryby je veľmi chutné, pevné a hlavne takmer bez kostí. A práve, ak vám prekáža veľa kostí vo vianočnom kaprovi pokojne ho vymeňte za túto rybu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

sumček africký - filety  1 kg

Čerstvé rybacie filety umyjeme a osušíme papierovou kuchynskou utierkou.

2. 

Z filiet stiahneme kožu. Ide to ťažšie, ale pri troške trpezlivosti sa to podarí. Odporúčame prstami podobrať kožu v hrubšej časti filety a pomaly ju oddeľovať ťahaním z mäsa. Pomôže ak si kožu zachytíme do papierovej kuchynskej utierky, nebude sa šmýkať.

3. 

soľ

Rybie mäso pokrájame na kúsky a osolíme.

4. 

múka hladká  vajce slepačie 3 ks

Nugetky obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach (podľa potreby si ďalšie vajíčka rozšľaháme)...

5. 

...a v strúhanke.

6. 

Vložíme do košíka fritézy.

7. 

olej fritovací

Ponoríme do oleja a pri teplote 170° 4-5 minút fritujeme. (Ryby môžeme tiež vyprážať v oleji na panvici, s tým, že v polovici vyprážania ich obrátime).

8. 

Košík s rybami vyberieme z oleja a necháme odkvapkať.

9. 

Podávame so zemiakovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť