Zemiakový nákyp s mäsom
Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.
recept,fotorecept,hovädzie zadné,zemiaky,Hovädzie mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa červená | 200 | gramov | |
hovädzie zadné | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená | 125 | gramov | |
paradajky sterilizované | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Eidam | 100 | gramov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
hovädzie zadné 500 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso umyjeme, pokrájame na slížiky a okoreníme. Premiešame...
2.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička
...a vložíme do pekáča potretého olejom. Osolíme.
3.
cibuľa červená 200 gramov
Očistíme, na kolieska pokrájame a rozoberieme, cibuľu. Rozložíme ju na mäso. Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. 30 minút pečieme.
4.
paprika červená 125 gramov • paradajky sterilizované 150 gramov
Očistenú, pokrájanú papriku a paradajky rozložíme na predpečené mäso.
6.
Polovicu zemiakov zamiešame do mäsa so zeleninou.
7.
Druhú polovicu zemiakov rozložíme na zmes. Osolíme, zakryjeme a pečieme asi 45 minút.
9.
Necháme krátko v rúre roztopiť.
Dobrú chuť!