svetvomne.sk

Zemiakový nákyp s mäsom

Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa červená200gramov
Hovädzie zadné500gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej repkový2polievkové lyžice
Paprika červená125gramov
Paradajky sterilizované150gramov
Soľ1čajová lyžička
Syr eidam100gramov
Zemiaky500gramov

1. 

hovädzie zadné 500 g  korenie čierne mleté ½ ČL

Mäso umyjeme, pokrájame na slížiky a okoreníme. Premiešame...

2. 

olej repkový 2 PL  soľ 1 ČL

...a vložíme do pekáča potretého olejom. Osolíme.

3. 

cibuľa červená 200 g

Očistíme, na kolieska pokrájame a rozoberieme, cibuľu. Rozložíme ju na mäso. Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. 30 minút pečieme.

4. 

paprika červená 125 g  paradajky sterilizované 150 g

Očistenú, pokrájanú papriku a paradajky rozložíme na predpečené mäso.

5. 

zemiaky 500 g

Očistíme, umyjeme zemiaky a pokrájame na kolieska.

6. 

Polovicu zemiakov zamiešame do mäsa so zeleninou.

7. 

Druhú polovicu zemiakov rozložíme na zmes. Osolíme, zakryjeme a pečieme asi 45 minút.

8. 

syr Eidam 100 g

Syr postrúhame na hrubo a posypeme ním zemiaky.

9. 

Necháme krátko v rúre roztopiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť