svetvomne.sk

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

     

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa červená120gramov
Hovädzie predné400gramov
Huby sušené15gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika150gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ1čajová lyžička
Voda
Kôprová omáčka
Zemiakový prívarok s kôprom

1. 

cibuľa červená 120 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hovädzie predné 400 g

Mäso umyjeme a nakrájame na slížiky.

3. 

Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

4. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Prisypeme soľ a koreniny.

5. 

voda

Podlejeme zarovno mäsa vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

6. 

huby sušené 15 g

Huby umyjeme a namočíme do vody.

7. 

paprika 150 g

Papriku vyčistíme, umyjeme a nakrájame najemno.

8. 

Po 45 minútach pridáme huby a papriku k mäsu, podľa potreby dolejeme trošku vody, premiešame...

9. 

...a dusíme ďalej do zmäknutia mäsa (približne 45 minút).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť