svetvomne.sk

Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

    

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Kôprová omáčka recept-
Zemiakový prívarok s kôprom recept-
cibuľa červená120gramov
hovädzie predné400gramov
huby sušené15gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika150gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
voda-

1. 

cibuľa červená 120 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hovädzie predné 400 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na slížiky.

3. 

Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

4. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Prisypeme soľ a koreniny.

5. 

voda

Podlejeme zarovno mäsa vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

6. 

huby sušené 15 gramov

Huby umyjeme a namočíme do vody.

7. 

paprika 150 gramov

Papriku vyčistíme, umyjeme a nakrájame najemno.

8. 

Po 45 minútach pridáme huby a papriku k mäsu, podľa potreby dolejeme trošku vody, premiešame...

9. 

...a dusíme ďalej do zmäknutia mäsa (približne 45 minút).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť