Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!
recept,fotorecept,hovädzie predné,kapusta kvasená,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kuchtil
Počet porcií
10
Hmotnosť porcie
425 g
Energia porcie
389 kcal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Hovädzie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
hovädzie predné | 800 1440 | gramov kcal | |
kapusta kvasená | 1.5 300 | kilogramu kcal | |
masť bravčová | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 256 | mililitrov kcal | |
múka hladká | ½ 27 | polievkovej lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 1 1600 | kilogram kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

2.
hovädzie predné 800 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda 250 mililitrov
Hovädzie mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Osolíme, pridáme papriku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (asi 1,5 hodiny).

3.
kapusta kvasená 1.5 kilogramu
Pridáme kvasenú kapustu (veľmi chutná je v tomto recepte kvasená kapusta s vínom).

4.
Premiešame a 20-25 minút povaríme.

5.
smotana kyslá (14-18% tuku) 1 kilogram • mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • múka hladká ½ polievkovej lyžice
Hustú smotanu rozmiešame s mliekom a trochou múky.

6.
Smotanu pridáme ku kapuste s mäsom, premiešame a prevaríme.

Dobrú chuť!