svetvomne.sk

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

    

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa250gramov
hovädzie predné800gramov
kapusta kvasená1.5kilogramu
masť bravčová1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
múka hladká½polievkovej lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)1kilogram
soľ2čajové lyžičky
voda250mililitrov

1. 

cibuľa 250 gramov  masť bravčová 1 polievková lyžica

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

2. 

hovädzie predné 800 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda 250 mililitrov

Hovädzie mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Osolíme, pridáme papriku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (asi 1,5 hodiny).

3. 

kapusta kvasená 1.5 kilogramu

Pridáme kvasenú kapustu (veľmi chutná je v tomto recepte kvasená kapusta s vínom).

4. 

Premiešame a 20-25 minút povaríme.

5. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 1 kilogram  mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  múka hladká ½ polievkovej lyžice

Hustú smotanu rozmiešame s mliekom a trochou múky.

6. 

Smotanu pridáme ku kapuste s mäsom, premiešame a prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť