Segedínsky guláš s hovädzím mäsom
Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!
recept,fotorecept,hovädzie predné,kapusta kvasená,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
hovädzie predné | 800 | gramov | |
kapusta kvasená | 1.5 | kilogramu | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
múka hladká | ½ | polievkovej lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 1 | kilogram | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.
2.
hovädzie predné 800 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda 250 mililitrov
Hovädzie mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli. Osolíme, pridáme papriku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (asi 1,5 hodiny).
3.
kapusta kvasená 1.5 kilogramu
Pridáme kvasenú kapustu (veľmi chutná je v tomto recepte kvasená kapusta s vínom).
4.
Premiešame a 20-25 minút povaríme.
5.
smotana kyslá (14-18% tuku) 1 kilogram • mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • múka hladká ½ polievkovej lyžice
Hustú smotanu rozmiešame s mliekom a trochou múky.
6.
Smotanu pridáme ku kapuste s mäsom, premiešame a prevaríme.
Dobrú chuť!