Hovädzia roláda so špenátom
Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.
recept,fotorecept,hovädzie mleté mäso,špenát čerstvý listový,Hovädzie mäso,Slané chuťovky,Veľkonočné,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Paradajkový šalát recept | - | ||
Zemiaková kaša recept | - | ||
chlieb toastový | 9 | kusov | |
hovädzie mleté mäso | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 50 | gramov | |
syr Gouda | 160 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov | |
špenát čerstvý listový | 120 | gramov | |
šunka bravčová dusená | 100 | gramov |
Recept
1.
hovädzie mleté mäso 500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • strúhanka 50 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso, vajíčka, strúhanku, soľ a korenie vložíme do misky a dobre prehnetieme.
2.
Pripravíme si alobal (najlepšie dvojmo) o veľkosti 40x25 cm a potrieme ho nahrubo masťou.
3.
Na alobal rozložíme mäso a vytvoríme z neho placku.
7.
voda 50 mililitrov
... a rozložíme na syr. Roládu pomocou alobalu zavinieme a do alobalu zabalíme. Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody.
8.
Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.
9.
chlieb toastový 9 kusov
Toastový chlieb rozložíme na papier na pečenie tak, aby sa po dĺžke čiastočne prekrýval. Valčekom rozvaľkáme na tenko.
10.
Teplú roládu preložíme na pripravený chlieb a zarolujeme. Prebytočný chlieb po okrajoch odkrojíme.
12.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Odporúčame natrieť vajce aj pod spoje, kde sa chlieb prekrýva.
13.
Preložíme na plech, aj s papierom na pečenie. Posypeme strúhaným syrom a 20 minút necháme v rúre zapiecť pri cca 180°C.
14.
Zemiaková kaša recept • Paradajkový šalát recept
Vychladenú roládu pokrájame na tenšie plátky. Môžeme krájať aj za tepla, ak ju chceme podávať ako obed či večeru a nie ako chuťovku. Pri podávaní na teplo odporúčame ako prílohu zemiakovú kašu a paradajkový šalát.
Dobrú chuť!