svetvomne.sk

Hovädzia roláda so špenátom

    

Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

hovädzie mleté mäso 500 gramov  vajce slepačie 2 kusy  strúhanka 50 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Mäso, vajíčka, strúhanku, soľ a korenie vložíme do misky a dobre prehnetieme.

2. 

masť bravčová

Pripravíme si alobal (najlepšie dvojmo) o veľkosti 40x25 cm a potrieme ho nahrubo masťou.

3. 

Na alobal rozložíme mäso a vytvoríme z neho placku.

4. 

šunka bravčová dusená 100 gramov

Na mäso poukladáme plátky šunky...

5. 

syr Gouda 80 gramov

...a syra.

6. 

špenát čerstvý listový 120 gramov

Špenát umyjeme...

7. 

voda 50 mililitrov

... a rozložíme na syr. Roládu pomocou alobalu zavinieme a do alobalu zabalíme. Položíme na pekáč a podlejeme trochou vody.

8. 

Pečieme 45 min. pri teplote 180°C.

9. 

chlieb toastový 9 kusov

Toastový chlieb rozložíme na papier na pečenie tak, aby sa po dĺžke čiastočne prekrýval. Valčekom rozvaľkáme na tenko.

10. 

Teplú roládu preložíme na pripravený chlieb a zarolujeme. Prebytočný chlieb po okrajoch odkrojíme.

11. 

vajce slepačie 1 kus  syr Gouda 80 gramov

Vajce rozšľaháme a postrúhame syr.

12. 

Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Odporúčame natrieť vajce aj pod spoje, kde sa chlieb prekrýva.

13. 

Preložíme na plech, aj s papierom na pečenie. Posypeme strúhaným syrom a 20 minút necháme v rúre zapiecť pri cca 180°C.

14. 

Zemiaková kaša recept  Paradajkový šalát recept

Vychladenú roládu pokrájame na tenšie plátky. Môžeme krájať aj za tepla, ak ju chceme podávať ako obed či večeru a nie ako chuťovku. Pri podávaní na teplo odporúčame ako prílohu zemiakovú kašu a paradajkový šalát.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť