svetvomne.sk

Vyprážané hovädzie guľôčky

     

Mäsové guľôčky môžeme podávať so zemiakovými prílohami, no najchutnejšie sú podávané s omáčkami či prívarkami.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak10gramov
Cibuľa100gramov
Hovädzie mleté mäso500gramov
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Múka hladká50gramov
Olej repkový
Soľ1.5čajovej lyžičky
Vajce slepačie1kus
Kôprová omáčka

1. 

cibuľa 100 g  cesnak 10 g

Cesnak a cibuľu ošúpeme. Cibuľu najemno nakrájame a cesnak pridáme do nej prelisovaný.

2. 

hovädzie mleté mäso 500 g  múka hladká 50 g  soľ 1.5 ČL  korenie biele mleté ½ ČL  vajce slepačie 1 ks

Pridáme mäso, trochu múky, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vytvoríme stredne veľké guľôčky.

3. 

olej repkový

Vložíme do horúceho oleja a pod pokrievkou 10 minút vyprážame.

4. 

Otočíme a vypražíme z druhej strany odkryté (tiež asi 10 minút).

5. 

Vyberieme z panvice na papierovú kuchynskú utierku a necháme vsiaknuť prebytočný olej.

6. Vyprážané hovädzie guľôčky s knedľou a kôprovou omáčkou

Kôprová omáčka recept

Tip na servírovanie

Vyprážané hovädzie guľôčky s knedľou a kôprovou omáčkou

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť