Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka
recept,fotorecept,hovädzí jazyk údený,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
hovädzí jazyk údený | 1500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
múka hladká | 50 | gramov | |
olej repkový | 100 | mililitrov | |
strúhanka | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Varenie hovädzieho jazyka
hovädzí jazyk údený 1500 gramov
Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.
2. Trojobal
vajce slepačie 1 kus • múka hladká 50 gramov • strúhanka 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% • olej repkový 100 mililitrov
Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troškou mlieka a v strúhanke. Na oleji krátko vypražíme.
3.
Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.
Dobrú chuť!