RECEPTY

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

recept,fotorecept,hovädzí jazyk údený,Hovädzie mäso

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Hovädzie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

hovädzí jazyk údený1500gramov
mlieko polotučné 1,5%-
múka hladká50gramov
olej repkový100mililitrov
strúhanka50gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Varenie hovädzieho jazyka

hovädzí jazyk údený 1500 gramov

Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

2. Trojobal

vajce slepačie 1 kus  múka hladká 50 gramov  strúhanka 50 gramov  mlieko polotučné 1,5%  olej repkový 100 mililitrov

Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troškou mlieka a v strúhanke. Na oleji krátko vypražíme.

3. 

Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies