Vyprážané rezne z údeného hovädzieho jazyka

recept,fotorecept,hovädzí jazyk údený,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
hovädzí jazyk údený | 1500 1035 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
olej repkový | 100 899 | mililitrov kcal | |
strúhanka | 50 187 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Varenie hovädzieho jazyka
hovädzí jazyk údený 1500 gramov
Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

2. Trojobal
vajce slepačie 1 kus • múka hladká 50 gramov • strúhanka 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% • olej repkový 100 mililitrov
Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s troškou mlieka a v strúhanke. Na oleji krátko vypražíme.

3.
Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!