svetvomne.sk

Údený hovädzí jazyk v syrovo- cesnakovom cestíčku

     

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Hovädzí jazyk údený1500gramov
Mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
Múka hladká80gramov
Olej olivový100mililitrov
Syr tvrdý100gramov
Vajce slepačie2kusy

1. Varenie hovädzieho jazyka

hovädzí jazyk údený 1500 g

Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

Varenie hovädzieho jazyka

2. Príprava cestíčka

syr tvrdý 100 g  múka hladká 80 g  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cesnak 3 strúčiky

Cestíčko pripravíme zmiešaním vajca, múky, mlieka, postrúhaného syra a roztlačeného cesnaku. Múky dáme toľko, aby bolo cestíčko dosť husté a nestekalo z rezňov.

Príprava cestíčka

3. Obaľovanie

olej olivový 100 ml

Rezne obalíme v cestíčku a na oleji krátko vypražíme.

Obaľovanie

4. 

Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť