Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.
recept,fotorecept,krúpy špaldové (špaldové kernotto),pór,bryndza,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 688 | gramov kcal | |
krúpy špaldové (špaldové kernotto) | 300 1023 | gramov kcal | |
pór | 250 115 | gramov kcal | |
slanina prerastená | 0 ?? | kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 160 | gramov kcal | |
voda | 600 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
krúpy špaldové (špaldové kernotto) 300 gramov • voda 600 mililitrov
Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.


3.
...a nadrobno pokrájame.


5.
Pór pridáme k uvareným krúpom, premiešame a 3-4 minútky povaríme.


7.
...a vmiešame do krúpov.

8.
Podávame teplé, posypané osmaženou slaninkou.

Dobrú chuť!