svetvomne.sk

Mrkvový koláč

     

Recept na fantastický mrkvový koláč s orieškami na omáčke z kokosového mlieka a mascarpone.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový150gramov
Hrozienka50gramov
Kypriaci prášok do pečiva15gramov
Maslo10gramov
Mrkva300gramov
Múka polohrubá1čajová lyžička
Múka polohrubá300gramov
Olej slnečnicový100mililitrov
Orechy vlašské50gramov
Pomarančová kôra1čajová lyžička
Pomarančová šťava100mililitrov
Vaječný bielok2kusy
Vaječný žĺtok2kusy
Škorica mletá1čajová lyžička

1. 

vaječný žĺtok 2 ks  cukor kryštálový 150 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

olej slnečnicový 100 ml  škorica mletá 1 ČL  pomarančová kôra 1 ČL  pomarančová šťava 100 ml

Primiešame uvedené ingrediencie.

3. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Múku s kypriacim práškom preosejeme, spolu dobre premiešame a postupne primiešavame pripravenému základu cesta.

4. 

mrkva 300 g

Mrkvu nastrúhame najemno a vmiešame do cesta.

5. 

orechy vlašské 50 g  hrozienka 50 g

Primiešame hrozienka a nahrubo rozkrájané orechy.

6. 

vaječný bielok 2 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

8. 

maslo 10 g  múka polohrubá 1 ČL

Dno kruhovej formy vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a vysypeme múkou.

9. 

Cesto vylejeme rovnomerne do formy.

10. 

Pečieme 45 min. pri teplote 170°C.

11. Príprava omáčky

V hrnci zohrejeme maslo, cukor, kokosové mlieko a mascarpone. Pridáme postupne trochu múky na zahustenie. Výsledkom bude jemná hladká, mierne sladká omáčka.

12. Servírovanie

Na dno taniera nalejeme naberačkou trochu omáčky do ktorej položíme porciu koláča.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť