RECEPTY

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na fantastický mrkvový koláč s orieškami na omáčke z kokosového mlieka a mascarpone.

recept,fotorecept,pomarančová kôra,pomarančová šťava,múka polohrubá,mrkva,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor kryštálový150gramov
hrozienka50gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
mascarpone250gramov
maslo60gramov
mlieko kokosové100mililitrov
mrkva300gramov
múka polohrubá1čajová lyžička
múka polohrubá300gramov
olej slnečnicový100mililitrov
orechy vlašské50gramov
pomarančová kôra1čajová lyžička
pomarančová šťava100mililitrov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor kryštálový 150 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

olej slnečnicový 100 mililitrov  škorica mletá 1 čajová lyžička  pomarančová kôra 1 čajová lyžička  pomarančová šťava 100 mililitrov

Primiešame uvedené ingrediencie.

Primiešame uvedené ingrediencie....

3. 

múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Múku s kypriacim práškom preosejeme, spolu dobre premiešame a postupne primiešavame pripravenému základu cesta.

Múku s kypriacim práškom preosejeme, spolu...

4. 

mrkva 300 gramov

Mrkvu nastrúhame najemno a vmiešame do cesta.

Mrkvu nastrúhame najemno a vmiešame do cesta....

5. 

orechy vlašské 50 gramov  hrozienka 50 gramov

Primiešame hrozienka a nahrubo rozkrájané orechy.

Primiešame hrozienka a nahrubo rozkrájané...

6. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

8. 

maslo 10 gramov  múka polohrubá 1 čajová lyžička

Dno kruhovej formy vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Dno kruhovej formy vystelieme papierom na...

9. 

Cesto vylejeme rovnomerne do formy.

Cesto vylejeme rovnomerne do formy....

10. 

Pečieme 45 min. pri teplote 170°C.

Pečieme 45 min. pri teplote 170°C....

11. Príprava omáčky

maslo 50 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  mlieko kokosové 100 mililitrov  mascarpone 250 gramov

V hrnci zohrejeme maslo, cukor, kokosové mlieko a mascarpone. Pridáme postupne trochu múky na zahustenie. Výsledkom bude jemná hladká, mierne sladká omáčka.

12. Servírovanie

Na dno taniera nalejeme naberačkou trochu omáčky do ktorej položíme porciu koláča.

Na dno taniera nalejeme naberačkou trochu...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť