Broskyňová bublanina
Obľúbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskyňami.
recept,fotorecept,broskyňa,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 800 | gramov | |
cukor práškový | 140 | gramov | |
cukor práškový | 0 | ||
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 140 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
vaječný bielok | 8 | kusov | |
vaječný žĺtok | 8 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
2.
vaječný žĺtok 8 kusov • cukor práškový 140 gramov • voda 50 mililitrov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme a zamiešame najskôr vodu a potom olej.
3.
vaječný bielok 8 kusov • cukor práškový
Do bielkov pridáme lyžičku cukru a vyšľaháme ich do tuha.
5.
múka polohrubá 140 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
K vymiešaným žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom,...
6.
...pridáme sneh...
7.
... a vymiešame nadýchané cesto.
8.
Cesto vylejeme na pripravený plech,...
9.
...na husto poukladáme broskyne...
10.
...a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Či je bublanina upečená vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu do cesta zapichneme a po vytiahnutí musí ostať suchá, nelepivá.
Dobrú chuť!