Broskyňová bublanina

Obľúbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskyňami.
recept,fotorecept,broskyňa,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 800 416 | gramov kcal | |
cukor práškový | 140 544 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 140 499 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 8 135 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 8 456 | kusov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
vaječný žĺtok 8 kusov • cukor práškový 140 gramov • voda 50 mililitrov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme a zamiešame najskôr vodu a potom olej.

3.
vaječný bielok 8 kusov • cukor práškový
Do bielkov pridáme lyžičku cukru a vyšľaháme ich do tuha.


5.
múka polohrubá 140 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
K vymiešaným žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom,...

6.
...pridáme sneh...

7.
... a vymiešame nadýchané cesto.

8.
Cesto vylejeme na pripravený plech,...

9.
...na husto poukladáme broskyne...

10.
...a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Či je bublanina upečená vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu do cesta zapichneme a po vytiahnutí musí ostať suchá, nelepivá.


Dobrú chuť!