svetvomne.sk

Marhuľová bublanina

    

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

marhule 600 gramov

Marhule umyjeme, prepolíme na polovice a odstránime kôstky.

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

voda 50 mililitrov  olej repkový 50 mililitrov  múka polohrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a múku s kypriacim práškom.

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (25x38 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

cukor kryštálový 15 čajových lyžičiek

Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou navrch. Keďže marhule sú po upečení pomerne kyslé, posypeme každú pred pečením zarovnanou lyžičkou cukru. Takto dostanú jemnú kyselkavú chuť.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

9. 

cukor práškový

Chladnúcu bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom...

10. 

...a vychladenú pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť