RECEPTY

Marhuľová bublanina

Marhuľová bublanina

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Fantasticky jemná a nadýchaná bublanina.

recept,fotorecept,marhule,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

100

402

gramov

kcal

cukor kryštálový

15

302

čajových lyžičiek

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

kypriaci prášok do pečiva

10

8

gramov

kcal

marhule

600

342

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

múka polohrubá

160

570

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej repkový

50

450

mililitrov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

marhule 600 gramov

Marhule umyjeme, prepolíme na polovice a odstránime kôstky.

Marhule umyjeme, prepolíme na polovice a...

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

voda 50 mililitrov  olej repkový 50 mililitrov  múka polohrubá 160 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a múku s kypriacim práškom.

K vymiešaným žĺtkom pridáme vodu, olej a...

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

6. 

maslo  múka polohrubá

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a...

7. 

cukor kryštálový 15 čajových lyžičiek

Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou navrch. Keďže marhule sú po upečení pomerne kyslé, posypeme každú pred pečením zarovnanou lyžičkou cukru. Takto dostanú jemnú kyselkavú chuť.

Na cesto pokladáme polovice marhúľ jamkou...

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C....

9. 

cukor práškový

Chladnúcu bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom...

Chladnúcu bublaninu posypeme preosiatym...

10. 

...a vychladenú pokrájame.

...a vychladenú pokrájame....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť