svetvomne.sk

Hroznový sirup

    

Domáci sirup plný vitamínov, z domáceho,drobného, kyslastého hrozna.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový4kilogramy
hrozno modré7.5kilogramu
kyselina citrónová50gramov

1. 

hrozno modré 7.5 kilogramu

Hrozno umyjeme a necháme odkvapkať.

2. 

Bobule hrozna oberieme zo strapcov.

3. 

Hrozno postupne, veľmi krátko mixujeme. Len toľko, aby sme nerozdrvili jadierka.

4. 

cukor kryštálový 4 kilogramy  kyselina citrónová 50 gramov

Hroznový mix nalejeme do 10 litrového demižóna a postupne prisypeme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Prisypeme a rozmiešame kyselinu citrónovú. Demižón odložíme do chladu a necháme 48 postáť.

5. 

Hroznový mix precedíme cez cedník. Cedník má väčšie otvory ako sitko, šťava cez neho rýchlo odteká. Otvory však musia byť menšie ako jadierka hrozna.

6. 

Po precedení sirupu vložíme do cedníka čistú gázu a zo zvyškov šupiek a jadierok vylisujeme zbytkovú šťavu.

7. 

Sirup naplníme do sklenených, alebo plastových fliaš. Takto, zastudena pripravený sirup skladujeme v chladničke.

8. 

Sirup môžeme uskladniť aj v zaváracích flašiach (pohároch) a zasterilizovať v hrnci, alebo rúre.

9. 

Fľaše poukladáme do plechu vystlaného novinovým papierom a prilejeme vodu. Pri 100°C, v rúre, krátko zasterilizujeme. Takto zasterilizovaný sirup môžeme skladovať do otvorenia aj pri bežných izbových teplotách.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť