RECEPTY

Hroznový sirup

Hroznový sirup

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Domáci sirup plný vitamínov, z domáceho,drobného, kyslastého hrozna.

recept,fotorecept,hrozno modré,cukor kryštálový,kyselina citrónová,Sirupy a čaje,Bezlaktózové,Bezlepkové

Sirupy a čaje

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový4kilogramy
hrozno modré7.5kilogramu
kyselina citrónová50gramov

 

Recept

1. 

hrozno modré 7.5 kilogramu

Hrozno umyjeme a necháme odkvapkať.

Hrozno umyjeme a necháme odkvapkať....

2. 

Bobule hrozna oberieme zo strapcov.

Bobule hrozna oberieme zo strapcov....

3. 

Hrozno postupne, veľmi krátko mixujeme. Len toľko, aby sme nerozdrvili jadierka.

Hrozno postupne, veľmi krátko mixujeme. Len...

4. 

cukor kryštálový 4 kilogramy  kyselina citrónová 50 gramov

Hroznový mix nalejeme do 10 litrového demižóna a postupne prisypeme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Prisypeme a rozmiešame kyselinu citrónovú. Demižón odložíme do chladu a necháme 48 postáť.

Hroznový mix nalejeme do 10 litrového demižóna...

5. 

Hroznový mix precedíme cez cedník. Cedník má väčšie otvory ako sitko, šťava cez neho rýchlo odteká. Otvory však musia byť menšie ako jadierka hrozna.

Hroznový mix precedíme cez cedník. Cedník má...

6. 

Po precedení sirupu vložíme do cedníka čistú gázu a zo zvyškov šupiek a jadierok vylisujeme zbytkovú šťavu.

Po precedení sirupu vložíme do cedníka čistú...

7. 

Sirup naplníme do sklenených, alebo plastových fliaš. Takto, zastudena pripravený sirup skladujeme v chladničke.

Sirup naplníme do sklenených, alebo plastových...

8. 

Sirup môžeme uskladniť aj v zaváracích flašiach (pohároch) a zasterilizovať v hrnci, alebo rúre.

Sirup môžeme uskladniť aj v zaváracích...

9. 

Fľaše poukladáme do plechu vystlaného novinovým papierom a prilejeme vodu. Pri 100°C, v rúre, krátko zasterilizujeme. Takto zasterilizovaný sirup môžeme skladovať do otvorenia aj pri bežných izbových teplotách.

Fľaše poukladáme do plechu vystlaného...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť