Hroznový sirup
Domáci sirup plný vitamínov, z domáceho,drobného, kyslastého hrozna.
recept,fotorecept,hrozno modré,cukor kryštálový,kyselina citrónová,Sirupy a čaje,Bezlaktózové,Bezlepkové
Sirupy a čaje
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 4 | kilogramy | |
hrozno modré | 7.5 | kilogramu | |
kyselina citrónová | 50 | gramov |
Recept
2.
Bobule hrozna oberieme zo strapcov.
3.
Hrozno postupne, veľmi krátko mixujeme. Len toľko, aby sme nerozdrvili jadierka.
4.
cukor kryštálový 4 kilogramy • kyselina citrónová 50 gramov
Hroznový mix nalejeme do 10 litrového demižóna a postupne prisypeme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Prisypeme a rozmiešame kyselinu citrónovú. Demižón odložíme do chladu a necháme 48 postáť.
5.
Hroznový mix precedíme cez cedník. Cedník má väčšie otvory ako sitko, šťava cez neho rýchlo odteká. Otvory však musia byť menšie ako jadierka hrozna.
6.
Po precedení sirupu vložíme do cedníka čistú gázu a zo zvyškov šupiek a jadierok vylisujeme zbytkovú šťavu.
7.
Sirup naplníme do sklenených, alebo plastových fliaš. Takto, zastudena pripravený sirup skladujeme v chladničke.
8.
Sirup môžeme uskladniť aj v zaváracích flašiach (pohároch) a zasterilizovať v hrnci, alebo rúre.
9.
Fľaše poukladáme do plechu vystlaného novinovým papierom a prilejeme vodu. Pri 100°C, v rúre, krátko zasterilizujeme. Takto zasterilizovaný sirup môžeme skladovať do otvorenia aj pri bežných izbových teplotách.
Dobrú chuť!