Rýchly fazuľový prívarok z bielej fazule
Jednoducho pripravený fazuľový prívarok z konzervovanej bielej fazule. Podávame s volským okom, so zeleninovými, alebo mäsovými guľôčkami či fašírkou.
recept,fotorecept,fazuľa biela sterilizovaná,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Pečené zeleninové guľôčky recept | - | ||
bobkový list | 2 | kusy | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
fazuľa biela sterilizovaná | 500 | gramov | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 40 | gramov | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
2.
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • bobkový list 2 kusy
Konzervovanú fazuľu scedíme a na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Pridáme ju k zemiakom spolu s bobkovým listom a trochou cukru.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká 40 gramov
Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.
4.
ocot 1 polievková lyžica • maslo 1 polievková lyžica
Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom. Podľa chuti môžeme dosoliť. Vmiešame kúsok masla.
Dobrú chuť!