svetvomne.sk

Rýchly fazuľový prívarok z bielej fazule

Rýchly fazuľový prívarok z bielej fazule

    

Jednoducho pripravený fazuľový prívarok z konzervovanej bielej fazule. Podávame s volským okom, so zeleninovými, alebo mäsovými guľôčkami či fašírkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Prívarky a omáčky  

 

 
 
Pečené zeleninové guľôčky recept-
bobkový list2kusy
cukor kryštálový1čajová lyžička
fazuľa biela sterilizovaná500gramov
maslo1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka hladká40gramov
ocot1polievková lyžica
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda500mililitrov
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 gramov  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2. 

fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  bobkový list 2 kusy

Konzervovanú fazuľu scedíme a na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Pridáme ju k zemiakom spolu s bobkovým listom a trochou cukru.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká 40 gramov

Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.

4. 

ocot 1 polievková lyžica  maslo 1 polievková lyžica

Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom. Podľa chuti môžeme dosoliť. Vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť