Rýchly fazuľový prívarok z bielej fazule

Jednoducho pripravený fazuľový prívarok z konzervovanej bielej fazule. Podávame s volským okom, so zeleninovými, alebo mäsovými guľôčkami či fašírkou.
recept,fotorecept,fazuľa biela sterilizovaná,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›Ingrediencie
Ingrediencie
| Pečené zeleninové guľôčky recept | 0 ?? | kcal | |
| bobkový list | 2 ?? | kusy kcal | |
| cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
| fazuľa biela sterilizovaná | 500 475 | gramov kcal | |
| maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
| mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 40 139 | gramov kcal | |
| ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
| smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

2.
fazuľa biela sterilizovaná 500 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • bobkový list 2 kusy
Konzervovanú fazuľu scedíme a na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou. Pridáme ju k zemiakom spolu s bobkovým listom a trochou cukru.

3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká 40 gramov
Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.

4.
ocot 1 polievková lyžica • maslo 1 polievková lyžica
Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, alebo octom. Podľa chuti môžeme dosoliť. Vmiešame kúsok masla.

Dobrú chuť!

























