svetvomne.sk

Kuracie srdcia na smotane

    

Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa70gramov
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kuracie srdcia500gramov
mrkva150gramov
múka hladká1polievková lyžica
olej repkový½decilitra
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
soľ1
voda300mililitrov
šampiňóny500gramov

1. 

mrkva 150 gramov  cibuľa 70 gramov  olej repkový ½ decilitra  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky

Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame. Restujeme spolu na rozpálenom oleji s korením asi 10 minút.

2. 

kuracie srdcia 500 gramov

Kuracie srdcia poprekrajujeme a pridáme do hrnca. Premiešavame a restujeme aby sa trochu zatiahli.

3. 

šampiňóny 500 gramov

Pridáme šampiňóny prekrájané na štvrťky a dusíme spolu zakryté 40 minút.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica  soľ 1 Čl  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda 300 mililitrov

Medzičasom si pripravíme zmes na zahustenie. Zmiešame metličkou smotanu s múkou. Primiešame papriku a soľ. Rozriedime vodou.

5. 

Až budú srdcia uvarené domäkka, pridáme zmes na zahustenie a privedieme do varu aby omáčka zhustla. Podľa potreby doriedime vodou, alebo mliekom, prípadne dochutíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť