svetvomne.sk

Kuracie srdcia na smotane

     

Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa70gramov
Korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kuracie srdcia500gramov
Mrkva150gramov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej repkový½decilitra
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
Soľ1Čl
Voda300mililitrov
Šampiňóny500gramov

1. 

mrkva 150 g  cibuľa 70 g  olej repkový ½ dl  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie rasca mletá ¼ ČL

Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame. Restujeme spolu na rozpálenom oleji s korením asi 10 minút.

2. 

kuracie srdcia 500 g

Kuracie srdcia poprekrajujeme a pridáme do hrnca. Premiešavame a restujeme aby sa trochu zatiahli.

3. 

šampiňóny 500 g

Pridáme šampiňóny prekrájané na štvrťky a dusíme spolu zakryté 40 minút.

4. 

smotana na varenie (10-12% tuku) 200 ml  múka hladká 1 PL  soľ 1 Čl  paprika červená mletá 1 ČL  voda 300 ml

Medzičasom si pripravíme zmes na zahustenie. Zmiešame metličkou smotanu s múkou. Primiešame papriku a soľ. Rozriedime vodou.

5. 

Až budú srdcia uvarené domäkka, pridáme zmes na zahustenie a privedieme do varu aby omáčka zhustla. Podľa potreby doriedime vodou, alebo mliekom, prípadne dochutíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť