Kuracie srdcia na smotane
Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.
recept,fotorecept,kuracie srdcia,šampiňóny,smotana na varenie (10-12% tuku),Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 70 | gramov | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie srdcia | 500 | gramov | |
mrkva | 150 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | ½ | decilitra | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | ||
voda | 300 | mililitrov | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
1.
mrkva 150 gramov • cibuľa 70 gramov • olej repkový ½ decilitra • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame. Restujeme spolu na rozpálenom oleji s korením asi 10 minút.
2.
kuracie srdcia 500 gramov
Kuracie srdcia poprekrajujeme a pridáme do hrnca. Premiešavame a restujeme aby sa trochu zatiahli.
4.
smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica • soľ 1 Čl • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda 300 mililitrov
Medzičasom si pripravíme zmes na zahustenie. Zmiešame metličkou smotanu s múkou. Primiešame papriku a soľ. Rozriedime vodou.
5.
Až budú srdcia uvarené domäkka, pridáme zmes na zahustenie a privedieme do varu aby omáčka zhustla. Podľa potreby doriedime vodou, alebo mliekom, prípadne dochutíme.
Dobrú chuť!