Chrenová omáčka
Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.
recept,fotorecept,chren čerstvý - koreň,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Kategórie
Prívarky a omáčky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
chren čerstvý - koreň | - | ||
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | liter | |
múka hladká | 1.5 | polievkovej lyžice | |
ocot | 1 | čajová lyžička | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • ocot 1 čajová lyžička • chren čerstvý - koreň
Prilejeme smotanu, pridáme soľ, trochu cukru, octu a chren podľa chuti. Chren môžeme použiť čerstvý, alebo nakladaný.
Dobrú chuť!