svetvomne.sk

Chrenová omáčka

Chrenová omáčka

    

Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Prívarky a omáčky  

 

 
 
chren čerstvý - koreň-
cukor kryštálový1čajová lyžička
maslo2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%1liter
múka hladká1.5polievkovej lyžice
ocot1čajová lyžička
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky

1. 

maslo 2 polievkové lyžice

V hrnci rozpustíme maslo...

2. 

múka hladká 1.5 polievkovej lyžice

...a prisypeme múku. Krátko osmažíme...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter

...a prilejeme mlieko. Dobre rozmiešame a uvaríme do zhustnutia.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  ocot 1 čajová lyžička  chren čerstvý - koreň

Prilejeme smotanu, pridáme soľ, trochu cukru, octu a chren podľa chuti. Chren môžeme použiť čerstvý, alebo nakladaný.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť