Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami
Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!
recept,fotorecept,hovädzie predné,tekvica obyčajná,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
hovädzie predné | 1 | kilogram | |
kôpor | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 6 | polievkových lyžíc | |
múka hladká | - | ||
múka hladká | 3 | polievkové lyžice | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
tekvica obyčajná | 1500 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 650 | mililitrov | |
zemiaky nové | 500 | gramov |
Recept

2.
vajce slepačie 3 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 6 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky • múka hladká • strúhanka
Vajcia rozšľaháme s mliekom, olejom a soľou. Rezne postupne obaľujeme: v strúhanke, vo vaječnej zmesi a v múke.



5.
Pekáč dobre uzavrieme, aby sa z neho voda moc neodparovala a v rúre pri 200°C pomaly pečieme do mäkka (asi 1,5 hodiny).

6.
zemiaky nové 500 gramov • voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Po hodine pečenia mäsa začneme pripravovať prívarok. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hlbšieho hrnca, prilejeme vodu, osolíme a varíme asi 15 minút.


8.
Nastrúhame.


10.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • múka hladká 3 polievkové lyžice
Kyslú smotanu a múku dobre rozmiešame s mliekom.

11.
cukor kryštálový 1 čajová lyžička • ocot 2 polievkové lyžice • maslo 50 gramov
Zátrepku prilejeme do prívarku, prevaríme, prisladíme a podľa chuti pridáme prevarený ocot. Nakoniec vmiešame maslo.

Dobrú chuť!