svetvomne.sk

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

    

Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
hovädzie predné1kilogram
kôpor-
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
mlieko plnotučné 3,5%6polievkových lyžíc
múka hladká-
múka hladká3polievkové lyžice
ocot2polievkové lyžice
olej repkový-
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
tekvica obyčajná1500gramov
vajce slepačie3kusy
voda650mililitrov
zemiaky nové500gramov

1. 

hovädzie predné 1 kilogram

Mäso umyjeme, nakrájame na menšie rezne, vyklepeme a osolíme

2. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 6 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky  múka hladká  strúhanka

Vajcia rozšľaháme s mliekom, olejom a soľou. Rezne postupne obaľujeme: v strúhanke, vo vaječnej zmesi a v múke.

3. 

olej repkový

Z oboch strán ich krátko osmažíme v horúcom oleji.

4. 

voda 150 mililitrov

Poukladáme ich do hlbšieho pekáča a podlejeme vodou.

5. 

Pekáč dobre uzavrieme, aby sa z neho voda moc neodparovala a v rúre pri 200°C pomaly pečieme do mäkka (asi 1,5 hodiny).

6. 

zemiaky nové 500 gramov  voda 500 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Po hodine pečenia mäsa začneme pripravovať prívarok. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hlbšieho hrnca, prilejeme vodu, osolíme a varíme asi 15 minút.

7. 

tekvica obyčajná 1500 gramov

Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme jadierka.

8. 

Nastrúhame.

9. 

kôpor

Pridáme k takmer uvareným zemiakom spolu s nasekaným kôprom podľa chuti. 5 minút povaríme.

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  múka hladká 3 polievkové lyžice

Kyslú smotanu a múku dobre rozmiešame s mliekom.

11. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička  ocot 2 polievkové lyžice  maslo 50 gramov

Zátrepku prilejeme do prívarku, prevaríme, prisladíme a podľa chuti pridáme prevarený ocot. Nakoniec vmiešame maslo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť