svetvomne.sk

Plnená vegánska tekvica

    

Chutná plnená tekvica bez mäsa. Podávame so zemiakovou prílohou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka cícerová hladká3polievkové lyžice
olej slnečnicový30mililitrov
olej slnečnicový-
paprika červená250gramov
pór100gramov
soľ himalájska ružová1.5čajovej lyžičky
tekvica obyčajná2kilogramy
tofu biele180gramov
šampiňóny250gramov

1. 

šampiňóny 250 gramov

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

2. 

pór 100 gramov  paprika červená 250 gramov

Očistíme pór, nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na kocky.

3. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

K cibuli pridáme pór,...

5. 

...šampiňóny,...

6. 

soľ himalájska ružová 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

...papriku, soľ a korenie. Premiešame a 15 minút podusíme.

7. 

tofu biele 180 gramov  múka cícerová hladká 3 polievkové lyžice

Do vychladenej zeleniny vmiešame rozmrvené tofu a zahustíme múkou (môžeme použiť aj bežnú hladkú múku).

8. 

tekvica obyčajná 2 kilogramy

Tekvicu umyjeme a po dĺžke prekrojíme na polovice. Lyžicou odstránime jadierka. Tekvicu nešúpeme.

9. 

olej slnečnicový

Na plech nalejeme trochu oleja, položíme na neho tekvice a naplníme pripravenou plnkou.

10. 

Tekvice prikryjeme alobalom a pri 180°C 30 minút pečieme. Viditeľne zmäknuté tekvice odokryjeme a pri 200°C asi 30 minút zapekáme. Krájame až po vychladení na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť