RECEPTY

Plnená vegánska tekvica

Plnená vegánska tekvica

Chutná plnená tekvica bez mäsa. Podávame so zemiakovou prílohou.

recept,fotorecept,tekvica obyčajná,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka cícerová hladká3polievkové lyžice
olej slnečnicový30mililitrov
olej slnečnicový-
paprika červená250gramov
pór100gramov
soľ himalájska ružová1.5čajovej lyžičky
tekvica obyčajná2kilogramy
tofu biele180gramov
šampiňóny250gramov

 

Recept

1. 

šampiňóny 250 gramov

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

2. 

pór 100 gramov  paprika červená 250 gramov

Očistíme pór, nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na kocky.

3. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

K cibuli pridáme pór,...

5. 

...šampiňóny,...

6. 

soľ himalájska ružová 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

...papriku, soľ a korenie. Premiešame a 15 minút podusíme.

7. 

tofu biele 180 gramov  múka cícerová hladká 3 polievkové lyžice

Do vychladenej zeleniny vmiešame rozmrvené tofu a zahustíme múkou (môžeme použiť aj bežnú hladkú múku).

8. 

tekvica obyčajná 2 kilogramy

Tekvicu umyjeme a po dĺžke prekrojíme na polovice. Lyžicou odstránime jadierka. Tekvicu nešúpeme.

9. 

olej slnečnicový

Na plech nalejeme trochu oleja, položíme na neho tekvice a naplníme pripravenou plnkou.

10. 

Tekvice prikryjeme alobalom a pri 180°C 30 minút pečieme. Viditeľne zmäknuté tekvice odokryjeme a pri 200°C asi 30 minút zapekáme. Krájame až po vychladení na konzumnú teplotu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies