svetvomne.sk

Korenie koriander mletý v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Kokosová dusená zelenina

Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Grilovaný škoricový Camembert

Grilovaný škoricový Camembert

Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Zemiakovo-baklažánová masala

Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Pohánkové rizoto s feniklom

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Pečené sladké zemiaky

Pečené sladké zemiaky

Pečené batáty majú výrazne sladkú chuť a preto ich môžeme piecť posypané koreninami podľa chuti. Jemná sladká chuť ostane, avšak soľ a koreniny ich spravia chutne pikantné. Podávať môžeme ako zdravú a neobyčajnú prílohu napríklad k vyprážanému syru.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

ActiFry kuracie prsia so špenátom

ActiFry kuracie prsia so špenátom

Chutné pečené plnené kuracie rezne pripravované v ActiFry 2v1 hrnci. Rezne si môžete pripraviť aj na grilovacej panvici či upiecť v rúre.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná

Vegetariánska plnená paprika

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Ananásová omáčka s jogurtom

Ananásová omáčka s jogurtom

Ananásová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populárny indický dip, ktorý tak, ako každý príkrm na báze jogurtu pomáha pri znižovaní tepla z korenených jedál. Raita (nielen ananásová) sa podáva pri takmer každom tradičnom menu v Indii.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
8 min.
Náročnosť
nízka

Pikantný hrach s mrkvou

Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Cícerové placky s koriandrom

Cícerové placky s koriandrom

Neobyčajná kombinácia orieškovej chutí cícera s koriandrom poteší každého milovníka strukovín.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Tradičné orechové medovníky

Tradičné orechové medovníky

Tradičné medovníky sa v minulosti piekli bez tuku

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Špenátová ryža

Špenátová ryža

Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Červená šošovica so špenátom

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie karí

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 45 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť