Grilovaný škoricový Camembert
Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,syr Camembert,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 50 | gramov | |
olej olivový | 40 | mililitrov | |
soľ | - | ||
syr Camembert | 4 | kusy | |
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
olej olivový 40 mililitrov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička
Koreniny rozmiešame v oleji.
2.
syr Camembert 4 kusy
Každý syr namočíme do marinády z oboch strán a vložíme do misky. Po príprave všetkých syrov zvyšok marinády nalejeme na syry a vložíme na hodinu do chladničky.
3.
zemiaky 800 gramov • voda • soľ
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska a uvaríme v slanej vode takmer do mäkka.
5.
Opečené zemiaky vyberieme, podľa potreby papierovou utierkou odstránime maslo z panvice. Do horúcej panvice vložíme syry. Z jednej...
6.
...a druhej strany krátko ugrilujeme. Pri obracaní syrov postupujeme opatrne, aby sme ich nenarušili.
7.
Hneď servírujeme.
Dobrú chuť!