svetvomne.sk

Grilovaný škoricový Camembert

    

Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
maslo50gramov
olej olivový40mililitrov
soľ-
syr Camembert4kusy
voda-
zemiaky800gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

olej olivový 40 mililitrov  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička

Koreniny rozmiešame v oleji.

2. 

syr Camembert 4 kusy

Každý syr namočíme do marinády z oboch strán a vložíme do misky. Po príprave všetkých syrov zvyšok marinády nalejeme na syry a vložíme na hodinu do chladničky.

3. 

zemiaky 800 gramov  voda  soľ

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska a uvaríme v slanej vode takmer do mäkka.

4. 

maslo 50 gramov

Na grilovacej panvici rozpustíme maslo a zemiaky na ňom opečieme.

5. 

Opečené zemiaky vyberieme, podľa potreby papierovou utierkou odstránime maslo z panvice. Do horúcej panvice vložíme syry. Z jednej...

6. 

...a druhej strany krátko ugrilujeme. Pri obracaní syrov postupujeme opatrne, aby sme ich nenarušili.

7. 

Hneď servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť