svetvomne.sk

> Sezóna - Cibuľa

Sezóna - Cibuľa

 

Bravčové mäso na sladko

Bravčové mäso na sladko

Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Hlivový guláš so zemiakmi

Hlivový guláš so zemiakmi

Jednoduchý recept na prípravu hlivového gulášu so zemiakmi

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Teľací vývar so zeleninou

Teľací vývar so zeleninou

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
stredná

Camembertová nátierka s cibuľou

Camembertová nátierka s cibuľou

Výborná nátierka, ktorá je najchutnejšia s čerstvým celozrnným chlebom, ale aj s chrumkavým bielym rožkom. Vhodná aj na jednohubky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzí kotlíkový guláš

Hovädzí kotlíkový guláš

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Farebná sekaná

Farebná sekaná

Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Tekvicové fašírky s mäsom

Tekvicové fašírky s mäsom

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Cestoviny s cuketou na cibuli

Cestoviny s cuketou na cibuli

Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Bravčový guláš so šampiňónmi

Bravčový guláš so šampiňónmi

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
nízka

Oškvarkové hniezda

Oškvarkové hniezda

Niečo na zahryznutie k dobre vychladenému pivu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Plnený pikantný hermelín v oleji

Plnený pikantný hermelín v oleji

Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Utopenci

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Párkový tysaj

Párkový tysaj

Jednoduchý recept na prípravu večere pre povedzme začínajúcich kuchárov ;)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Ražniči v parnom hrnci

Ražniči v parnom hrnci

Ražniči bez pridaného tuku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečené zeleninové guľôčky

Pečené zeleninové guľôčky

Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Teľacia pečeň na cibuľke

Teľacia pečeň na cibuľke

Mnohé názory na konzumáciu pečene sa opierajú o fakt, že v pečeni sa čistia toxíny. Je však tiež nesporné, že pečeň obsahuje množstvo prospešných živín. Pri kúpe vnútorností je preto dobré poznať ich pôvod. A nakoniec: Komu chutí pripraví si, komu nie...

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

Úžasný nakladaný syr vhodný ako predjedlo alebo ako chuťovka k pivu.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Batôžky s mletým mäsom

Batôžky s mletým mäsom

Chuťovka z Blízkeho východu

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Kačacie pečienky v cibuľovej omáčke

Kačacie pečienky v cibuľovej omáčke

Šťavnaté kačacie pečienky v sladko-slanej cibuľovej omáčke. Porcie pri servírovaní posypeme sušenými brusnicami, čím sa zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Bryndzový osúch s cibuľou

Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Utopenci narýchlo

Utopenci narýchlo

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť