svetvomne.sk

Zázvor koreň v receptoch

 
Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Špargľa so sézamom

Skvelá pochúťka zo zdravej špargle.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Zázvorovo-medové kurča na hruškách

Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie soté s omáčkou z ustríc

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Grilovaný ananás so zmrzlinou

Letná grilovačková maškrta.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie prsia v karí-zázvore

Ľahká diétna večera.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ryžové rezance s bravčovým mäsom a hubami shiitake

Jednoduchý pokrm na japonský spôsob.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

ActiFry kuracie krídelká v zázvorovej marináde

Chrumkavé krídelká vo voňavej zázvorovo-cibuľovej marináde s pečenými zemiakmi a cuketou. Podávame s tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kapusta pak choi s hubami shiitake

Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Zimná zeleninová polievka

Hrejivá polievočka, plná koreňovej zeleniny, ktorá nielen zahreje a zasýti, ale aj pomôže zabojovať proti nejakej-tej tukovej bunke :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Ovocné smoothie s piškótami

Ovocný mixovaný nápoj plný vitamínov s jemne zázvorovou príchuťou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

stredná

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Medovo-zázvorové kuracie stehná

Chutné šťavnaté kuracie stehná podávame s dusenou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zázvorový likér - Zázvorovica

Domáci recept na silný zázvorový "liek", odporúčaný dospelým proti chrípke a nachladnutiu. Vraj ak nepomôže, určite neuškodí, pokiaľ sa dávkuje s mierou:) Na prevenciu sa odporúča denne jedna polievková lyžica - maximálne jeden štamperlík po večeri.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Seitan s hráškom

Soté s hráškom a seitanom na cibuľke, cesnaku a zázvore.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zázvorový čaj s čiernym korením

Silný, ostrý čaj, vhodný na pitie počas chrípky a nachladnutia. Tento prírodný podporný prostriedok k rýchlejšiemu uzdraveniu pijeme dvakrát denne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť