svetvomne.sk

Paradajkový pretlak v receptoch

 
Pizzové slimáky z lístkového cesta

Slaná chuťovka na každú párty.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cheddarové šunkové ružičky

Skvelá slaná chuťovka k vínu.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Paradajková polievka s quinoa

Obľúbená polievka s chutnými quinoa semienkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Makaróny zapečené s karfiolom, šampiňónmi a gorgonzolou

Cestoviny s karfiólom, zapečené s krémovým syrom a výbornou jednoduchou omáčkou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

vysoká

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Pikantná paradajková omáčka

Jemne pikantná omáčka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Plnené kapustné listy

Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť