svetvomne.sk

Paradajkový pretlak v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Chilli con carne

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Labužnícke fazule na cibuľke

Labužnícke fazule na cibuľke

Pestrejšia verzia fazuliek na cibuľke so sladkou mrkvou v redukovanej paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Tofu v paradajkovej omáčke

Tofu v paradajkovej omáčke

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Originálny poľský Bigos

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzí kotlíkový guláš

Hovädzí kotlíkový guláš

Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Pizza

Pizza

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Boršč

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Lasagne s jemným bešamelom

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Hovädzie mleté mäso so zemiakovo syrovou kašou

Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Teľací guláš

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Teľacie kocky na bielom víne

Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Pečené kapustové závitky

Pečené kapustové závitky

Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Pizza závin

Pizza závin

Veľký slaný závin z kysnutého cesta plný chutných ingrediencií.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Lasagne

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Cheddarové šunkové ružičky

Cheddarové šunkové ružičky

Skvelá slaná chuťovka k vínu.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Plnená paprika varená v rúre

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Tofu omáčka na špagety

Tofu omáčka na špagety

Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť