svetvomne.sk

Paradajkový pretlak v receptoch

 
Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Omáčka z vareného hovädzieho mäsa

Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Plnená paprika

Klasická plnená paprika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Musaka

Recept na prípravu výbornej musaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Pizza

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninová musaka

Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kapustovo-paradajková polievka

Chutná hustá polievka, plná zdravej zeleniny, ktorú obľubujú nielen deti, ale aj dospelí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť