Pizzové slimáky z lístkového cesta
Slaná chuťovka na každú párty.
recept,fotorecept,cesto lístkové,paradajkový pretlak,oregano,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
olivy čierne | - | ||
oregano | - | ||
paradajkový pretlak | 4 | polievkové lyžice | |
syr Gouda | 180 | gramov | |
vajce slepačie | - | ||
šunka bravčová | 160 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov • paradajkový pretlak 4 polievkové lyžice
Lístkové cesto zvinuté na papieri rozbalíme, preložíme na pomúčenú dosku a ľahko rozvaľkáme na veľkosť 40 x 35 cm. Potrieme paradajkovým pretlakom, tak aby bol pretlak 5 cm pod horným okrajom.
2.
syr Gouda 180 gramov • šunka bravčová 160 gramov
Na pretlak poukladáme plátky šunky a plátky syra.
4.
Cesto s plnkou začneme pomaly rolovať tak, že najprv prichytíme olivy...
5.
...a potom vytvoríme roládu. Voľný okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a dorolujeme.
6.
Roládu pokrájame na 20 rovnakých kúskov.
7.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a slimákov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posypeme oreganom.
8.
Pečieme 15 min. pri teplote 210°C.
Dobrú chuť!