svetvomne.sk

Pizzové slimáky z lístkového cesta

    

Slaná chuťovka na každú párty.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 275 gramov  paradajkový pretlak 4 polievkové lyžice

Lístkové cesto zvinuté na papieri rozbalíme, preložíme na pomúčenú dosku a ľahko rozvaľkáme na veľkosť 40 x 35 cm. Potrieme paradajkovým pretlakom, tak aby bol pretlak 5 cm pod horným okrajom.

2. 

syr Gouda 180 gramov  šunka bravčová 160 gramov

Na pretlak poukladáme plátky šunky a plátky syra.

3. 

olivy čierne

Na dolný okraj poukladáme olivy.

4. 

Cesto s plnkou začneme pomaly rolovať tak, že najprv prichytíme olivy...

5. 

vajce slepačie

...a potom vytvoríme roládu. Voľný okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a dorolujeme.

6. 

Roládu pokrájame na 20 rovnakých kúskov.

7. 

oregano

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a slimákov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posypeme oreganom.

8. 

Pečieme 15 min. pri teplote 210°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť