svetvomne.sk

Cibuľa v receptoch

 
Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Rybacia polievka s medvedím cesnakom

Hustá rybacia polievka, plná zeleniny, obohatená o obľúbený medvedí cesnak.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Hlivová polievka s cesnakom

Skvelá, zdravá a chutná hlivová cesnačka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Králičie pečienky s jablkami

Skvelý obed či večera zo zajačích pečienok. Podávame s ryžou a s chutnou sladkou prílohou z jabĺk, plnených brusnicovým džemom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Ružičkový kel so šampiňónmi

Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Lečo s vajcom Nový recept

Lečo s vajcom

Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom

Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Dusené zemiaky so skorou kapustou

Výborná letná, zemiaková príloha. Zemiačky sú chutné aj ako samostatný ľahký obed, či večera.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kapustový šalát s čedarom

Obľúbený Coleslaw šalát, pripravený z chutnej chrumkavej mladej kapusty, so skvelou chuťou syra Cheddar. Je to tá najlepšia príloha ku grilovaným morčacím rezníkom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Rolky z pivového cesta

Vynikajúce cesto na vynikajúce rolky. Plniť ich môžete podľa chuti alebo sa nechajte inšpirovať nami odskúšanými plnkami v recepte.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Studený cestovinový šalát

Chutný cestovinový šalát s jogurtovým dresingom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kelový prívarok s kuracím soté

Chutný kelový prívarok s kuracími kúskami v jemnej omáčke. Podávame s volským okom a čerstvým chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzové špagety

Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Haruľa s bryndzou

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť