Tekvicové quesadillas
Tekvicová zmes v chrumkavej opraženej tortile so syrom. Tradične sa len preložené opeká na panvici, ale ak si ju chcete zabaliť na výlet, je možné si ju takto uzavrieť a zapiecť na kontaktnom grile.
recept,fotorecept,tekvica maslová,syr Cheddar,tortila,Bezmäsité hlavné jedlá,Mexické kuchyňa,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Mexické kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
chilli sladká omáčka | ½ | polievkovej lyžice | |
cibuľa | 90 | gramov | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 1.5 | polievkovej lyžice | |
paradajkové pyré | 1 | polievková lyžica | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
syr Cheddar | 90 | gramov | |
tekvica maslová | 500 | gramov | |
tortila | 3 | kusy |
Recept
1.
tekvica maslová 500 gramov • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • olej olivový 1 polievková lyžica
Do väčšej misy si nakrájame na malé kocky tekvicovú dužinu a dochutíme rascou, korením a soľou. Pridáme lyžicu oleja.
3.
Pripravenú zmes rovnomerne rozložíme na plech.
4.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
5.
olej olivový ½ polievkovej lyžice • paradajkové pyré 1 polievková lyžica • chilli sladká omáčka ½ polievkovej lyžice
Po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť a následne mierne orestujeme s trochou paradajkového pretlaku a chilli omáčkou.
6.
syr Cheddar 90 gramov • tortila 3 kusy
Pripravenú zmes si rozdelíme na tri tortily. Každú posypeme tretinou nastrúhaného syra. Zmes uzavrieme do tortily, preložením po bokoch, zdola, aj zhora.
7.
Každú zapečieme v kontaktnom grile, alebo dochrumkava z oboch strán na panvici.
Dobrú chuť!