svetvomne.sk

Pikantná gratinovaná tekvica

    

Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak10gramov
maslo50gramov
múka hladká20gramov
paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
syr tvrdý100gramov
tekvica na pečenie600gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

tekvica na pečenie 600 gramov

Tekvicu ošúpeme a vyberieme jadierka. Nakrájame na kúsky, (uvedená váha, je váha nakrájaných kúskov).

2. 

múka hladká 20 gramov  paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky

Kúsky tekvice vložíme do misky, posypeme múkou a paprikou. Premiešame.

3. 

maslo 50 gramov

Tekvicu vložíme do zapekacej formy a polejeme rozpusteným maslom. Vložíme do rozohriatej rúry na 220°C a 10 minút zapečieme. Teplotu rúry znížime a tekvicu vyberieme.

4. 

syr tvrdý 100 gramov  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  cesnak 10 gramov

Nastrúhame nahrubo syr a predpečenú tekvicu posypeme. V miske rozmiešame smotanu, vajíčka, soľ, očistený prelisovaný cesnak a obsah zapekacej formy zalejeme.

5. 

Pečieme 30 minút na 180°C, potom prekryjeme alobalom a 10-15 dopekáme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť