svetvomne.sk

Pikantná gratinovaná tekvica

Pikantná gratinovaná tekvica

    

Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak10gramov
maslo50gramov
múka hladká20gramov
paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
syr tvrdý100gramov
tekvica na pečenie600gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

tekvica na pečenie 600 gramov

Tekvicu ošúpeme a vyberieme jadierka. Nakrájame na kúsky, (uvedená váha, je váha nakrájaných kúskov).

2. 

múka hladká 20 gramov  paprika červená mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky

Kúsky tekvice vložíme do misky, posypeme múkou a paprikou. Premiešame.

3. 

maslo 50 gramov

Tekvicu vložíme do zapekacej formy a polejeme rozpusteným maslom. Vložíme do rozohriatej rúry na 220°C a 10 minút zapečieme. Teplotu rúry znížime a tekvicu vyberieme.

4. 

syr tvrdý 100 gramov  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky  cesnak 10 gramov

Nastrúhame nahrubo syr a predpečenú tekvicu posypeme. V miske rozmiešame smotanu, vajíčka, soľ, očistený prelisovaný cesnak a obsah zapekacej formy zalejeme.

5. 

Pečieme 30 minút na 180°C, potom prekryjeme alobalom a 10-15 dopekáme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť