svetvomne.sk

Pikantná gratinovaná tekvica

Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak10gramov
Maslo50gramov
Múka hladká20gramov
Paprika červená mletá štipľavá½čajovej lyžičky
Smotana na varenie (10-12% tuku)200mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr tvrdý100gramov
Tekvica na pečenie600gramov
Vajce slepačie2kusy

1. 

tekvica na pečenie 600 g

Tekvicu ošúpeme a vyberieme jadierka. Nakrájame na kúsky, (uvedená váha, je váha nakrájaných kúskov).

2. 

múka hladká 20 g  paprika červená mletá štipľavá ½ ČL

Kúsky tekvice vložíme do misky, posypeme múkou a paprikou. Premiešame.

3. 

maslo 50 g

Tekvicu vložíme do zapekacej formy a polejeme rozpusteným maslom. Vložíme do rozohriatej rúry na 220°C a 10 minút zapečieme. Teplotu rúry znížime a tekvicu vyberieme.

4. 

syr tvrdý 100 g  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL  cesnak 10 g

Nastrúhame nahrubo syr a predpečenú tekvicu posypeme. V miske rozmiešame smotanu, vajíčka, soľ, očistený prelisovaný cesnak a obsah zapekacej formy zalejeme.

5. 

Pečieme 30 minút na 180°C, potom prekryjeme alobalom a 10-15 dopekáme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť