Vyprážaná bedľa v cestíčku

Chutný obed či večera z lesa. Ako prílohu môžeme podať zemiakovú kašu, zemiakový šalát, alebo len čerstvý chlieb.
recept,fotorecept,huby lesné Bedľa vysoká,Bezmäsité hlavné jedlá,
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
huby lesné Bedľa vysoká | 8 ?? | kusov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 160 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 150 521 | gramov kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept

2.
múka hladká 150 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ
Z múky, mlieka, vajíčka a soli si pripravíme primerane riedke cestíčko. Ak je husté pridáme ešte trochu mlieka, ak je riedke pridáme viac múky. Do cestíčka postupne namáčame klobúčiky bedlí...


4.
... bedle otočíme a dosmažíme z druhej strany.

5.
Bedle z oleja vyberieme, necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke a mierne vychladené podávame.

Dobrú chuť!