svetvomne.sk

Vyprážaná bedľa v cestíčku

Chutný obed či večera z lesa. Ako prílohu môžeme podať zemiakovú kašu, zemiakový šalát, alebo len čerstvý chlieb.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

huby lesné Bedľa vysoká 8 ks

Nazbierané bedle očistíme a odstránime z nich nožičky.

2. 

múka hladká 150 g  mlieko plnotučné 3,5% 250 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ

Z múky, mlieka, vajíčka a soli si pripravíme primerane riedke cestíčko. Ak je husté pridáme ešte trochu mlieka, ak je riedke pridáme viac múky. Do cestíčka postupne namáčame klobúčiky bedlí...

3. 

olej fritovací

... a vložíme ich do rozpáleného oleja. Krátko posmažíme...

4. 

... bedle otočíme a dosmažíme z druhej strany.

5. 

Bedle z oleja vyberieme, necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke a mierne vychladené podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť