Vyprážaná bedľa v cestíčku
Chutný obed či večera z lesa. Ako prílohu môžeme podať zemiakovú kašu, zemiakový šalát, alebo len čerstvý chlieb.
recept,fotorecept,huby lesné Bedľa vysoká,Bezmäsité hlavné jedlá,
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
huby lesné Bedľa vysoká | 8 | kusov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
olej fritovací | - | ||
soľ | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
2.
múka hladká 150 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ
Z múky, mlieka, vajíčka a soli si pripravíme primerane riedke cestíčko. Ak je husté pridáme ešte trochu mlieka, ak je riedke pridáme viac múky. Do cestíčka postupne namáčame klobúčiky bedlí...
4.
... bedle otočíme a dosmažíme z druhej strany.
5.
Bedle z oleja vyberieme, necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke a mierne vychladené podávame.
Dobrú chuť!