Klasická kuracia polievka

Kuracia polievka je skvelá, zahreje telo a ako sa hovorí pohladí dušu. Milujú ju deti i dospelí. Chutná hlavne v jesenných a zimných mesiacoch, zvlášť je priam ozdravujúca počas chrípky i nádchy. Na jej prípravu môžeme použiť rôznu koreňovú zeleninu podľa chuti a teda hlavne dobré farmárske kurča. Kurča do polievky dávame celé, avšak ak sa nám zdá, že bude v polievke mäsa priveľa môžeme vykrojiť prsia, ktoré neskôr použijeme na iný pokrm.
recept,fotorecept,kurča,Mäsové polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
kurča | 1 ?? | kus kcal | |
mrkva | 4 ?? | kusy kcal | |
petržlen | 2 ?? | kusy kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zeler | ½ ?? | kusu kcal | |
zemiaky | 2 ?? | kusy kcal |
Recept
1.
mrkva 4 kusy • petržlen 2 kusy • zeler ½ kusu • zemiaky 2 kusy • cibuľa 1 kus • cesnak 4 strúčiky • petržlenová vňať • kurča 1 kus • voda • soľ • korenie čierne mleté
Zeleninu očistíme, kurča umyjeme a vložíme do hrnca. Prilejeme vodu zarovno ingrediencií. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, prípadne trochu mletej červenej papriky a ak chceme trošku kurkumy. Zakryjeme hrniec a pomaly privedieme do varu.

2.
Polievku varíme pomaly najmenej 1 hodinu.

3.
Vývar zlejeme.

4.
Zeleninu vyberieme a mäso z kurčaťa oberieme. Takto oddelene aj polievku skladujeme. Nikdy neskladujeme nakrájanú zeleninu, mäso a vývar spolu zamiešané, polievka môže rýchlo skysnúť aj keď je uložená v chladničke.

5.
Na porciu polievky nakrájame primerané množstvo zeleniny, pridáme kuracie mäso a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti môžeme do polievky pridať i uvarené polievkové cestoviny. Cestoviny pridávame zvyčajne vtedy, ak varíme polievku bez vyššie uvedených zemiakov.

Dobrú chuť!