svetvomne.sk

Cibuľa červená v receptoch

 
Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

24 min.

Náročnosť

stredná

Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Prívarok Hokkaidó

Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Sladké zemiaky s cuketou a indickým korením

Miska sladkých zemiakov a cukety je plná vitamínov a minerálov. Podávame ako samostatný chod na diétnu večeru. Pokrm je vhodný aj ako príloha v nevegetariánskej strave.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Grécky šalát

Jednoduchý recept na zdravý a osviežujúci stredomorský šalát s olivami a syrom feta. Jeho prípravu hravo zvládne aj úplný amatér.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Škvarková nátierka

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakový nákyp s mäsom

Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hrachový prívarok s medvedím cesnakom

Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov odporúčame varené údené :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Veterníky s guacamole

Recept na chutné slane veterníky z odpalovaného cesta plnené strukovinovou plnkou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pikantná hubová praženica

Pre všetkých milovníkov pálivých jedál, ponúkame pikantnú praženicu s hubami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Tuniakový šalát so stopkovým zelerom

Zmes chutí, ktoré sa v šaláte spoja a vytvoria vynikajúcu pochúťku.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť