svetvomne.sk

Teľacia pečeň s hlivou

Teľacia pečeň s hlivou

    

Veľmi chutne pripravená teľacia pečeň s hlivou. Odporúčame podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.

recept,fotorecept,teľacia pečeň,hliva ustricová,Teľacie mäso,Hlavné jedlá

Teľacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

teľacia pečeň 250 gramov

Pečeň odblaníme a pokrájame na prúžky.

2. 

horčica plnotučná 2 čajové lyžičky  múka hladká 2 čajové lyžičky

Posypeme múkou a premiešame s horčicou.

3. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Takto pripravenú pečeň krátko opečieme na oleji. Pečeň z panvice vyložíme na tanier.

4. 

cibuľa červená 100 gramov  cesnak 4 strúčiky

Cibuľu očistíme a pokrájame. Cesnak ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.

5. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu a cesnak osmažíme na oleji v panvici, v ktorej sme si predpripravili pečeň.

6. 

hliva ustricová 300 gramov

Hlivu umyjeme, pokrájame a pridáme k cibuli.

7. 

jablká 100 gramov

Jablko ošúpeme, nastrúhame na tenké plátky a pridáme k hlive.

8. 

voda 400 mililitrov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do panvice vložíme pečeň, podlejeme vodou a okoreníme. Premiešame a 30 minút dusíme pod pokrievkou.

9. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Tesne pred dovarením nastrúhame uhorku...

10. 

...a vmiešame ju k pečeni s hlivou.

11. 

múka hladká 1 čajová lyžička  soľ

Nakoniec jemne poprášime múkou, premiešame a prevaríme. Pred podávaním podľa chuti osolíme.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa červená100gramov
hliva ustricová300gramov
horčica plnotučná2čajové lyžičky
jablká100gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká3čajové lyžičky
olej slnečnicový6polievkových lyžíc
soľ-
teľacia pečeň250gramov
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
voda400mililitrov

 

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť