Teľacia pečeň s hlivou
Veľmi chutne pripravená teľacia pečeň s hlivou. Odporúčame podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.
recept,fotorecept,teľacia pečeň,hliva ustricová,Teľacie mäso,Hlavné jedlá
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa červená | 100 | gramov | |
hliva ustricová | 300 | gramov | |
horčica plnotučná | 2 | čajové lyžičky | |
jablká | 100 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 3 | čajové lyžičky | |
olej slnečnicový | 6 | polievkových lyžíc | |
soľ | - | ||
teľacia pečeň | 250 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 100 | gramov | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
2.
horčica plnotučná 2 čajové lyžičky • múka hladká 2 čajové lyžičky
Posypeme múkou a premiešame s horčicou.
3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Takto pripravenú pečeň krátko opečieme na oleji. Pečeň z panvice vyložíme na tanier.
4.
cibuľa červená 100 gramov • cesnak 4 strúčiky
Cibuľu očistíme a pokrájame. Cesnak ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
5.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu a cesnak osmažíme na oleji v panvici, v ktorej sme si predpripravili pečeň.
8.
voda 400 mililitrov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do panvice vložíme pečeň, podlejeme vodou a okoreníme. Premiešame a 30 minút dusíme pod pokrievkou.
10.
...a vmiešame ju k pečeni s hlivou.
11.
múka hladká 1 čajová lyžička • soľ
Nakoniec jemne poprášime múkou, premiešame a prevaríme. Pred podávaním podľa chuti osolíme.
Dobrú chuť!