Vyprážané teľacie rezne
Viedenské rezne patria medzi najchutnejšie rezne kuchárskeho umenia. Klasický viedenský rezeň má váhu 250g, je vyklepaný natenko, obalený v trojobale a vypražený na masle. Ponúkame naše, aj keď menšie, rezníky. Chutia rovnako dobre, ako rakúske :)
recept,fotorecept,teľacie pliecko,Teľacie mäso
Teľacie mäso
Kategórie
Teľacie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | - | ||
maslo | - | ||
múka hladká | 2.5 | čajovej lyžičky | |
olej repkový | - | ||
petržlenová vňať | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
soľ | 0 | ||
strúhanka | - | ||
teľacie pliecko | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
teľacie pliecko 600 gramov • soľ
4 plátky teľacieho mäsa naklepeme čo najtenšie (asi 5 mm). Okraje mäsa jemne nakrojíme, aby sa nám pri príprave neskrútilo. Rezne osolíme...
2.
múka hladká 2.5 čajovej lyžičky • vajce slepačie 2 kusy • soľ ¼ čajovej lyžičky
...a obalíme v klasickom trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčku rozšľahanom s troškou soli...
4.
Do panvice nalejeme olej, pridáme kúsok masla a zohrejeme. Z pripraveného oleja si asi dve lyžice odoberieme na poliatie zemiakov.
5.
Do horúceho oleja vložíme rezeň, tak aby bol celý ponorený. Asi 6 minút smažíme,...
6.
...obrátime a dosmažíme 3 minúty z druhej strany.
7.
zemiaky 800 gramov • voda • soľ • petržlenová vňať
Malé zemiaky ošúpeme a v celku uvaríme v slanej vode. Scedíme a polejeme rozpusteným maslom s olejom. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!