Vyprážané teľacie rezne

Viedenské rezne patria medzi najchutnejšie rezne kuchárskeho umenia. Klasický viedenský rezeň má váhu 250g, je vyklepaný natenko, obalený v trojobale a vypražený na masle. Ponúkame naše, aj keď menšie, rezníky. Chutia rovnako dobre, ako rakúske :)
recept,fotorecept,teľacie pliecko,Teľacie mäso
Teľacie mäso
Kategórie
Teľacie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
| citrón | 0 ?? | kcal | |
| maslo | 0 ?? | kcal | |
| múka hladká | 2.5 44 | čajovej lyžičky kcal | |
| olej repkový | 0 ?? | kcal | |
| petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
| soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| strúhanka | 0 ?? | kcal | |
| teľacie pliecko | 600 900 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
1.
teľacie pliecko 600 gramov • soľ
4 plátky teľacieho mäsa naklepeme čo najtenšie (asi 5 mm). Okraje mäsa jemne nakrojíme, aby sa nám pri príprave neskrútilo. Rezne osolíme...

2.
múka hladká 2.5 čajovej lyžičky • vajce slepačie 2 kusy • soľ ¼ čajovej lyžičky
...a obalíme v klasickom trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčku rozšľahanom s troškou soli...


4.
Do panvice nalejeme olej, pridáme kúsok masla a zohrejeme. Z pripraveného oleja si asi dve lyžice odoberieme na poliatie zemiakov.

5.
Do horúceho oleja vložíme rezeň, tak aby bol celý ponorený. Asi 6 minút smažíme,...

6.
...obrátime a dosmažíme 3 minúty z druhej strany.

7.
zemiaky 800 gramov • voda • soľ • petržlenová vňať
Malé zemiaky ošúpeme a v celku uvaríme v slanej vode. Scedíme a polejeme rozpusteným maslom s olejom. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!
























