svetvomne.sk

Petržlen v receptoch

 
Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Rybacia polievka s medvedím cesnakom

Hustá rybacia polievka, plná zeleniny, obohatená o obľúbený medvedí cesnak.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zimná zeleninová polievka

Hrejivá polievočka, plná koreňovej zeleniny, ktorá nielen zahreje a zasýti, ale aj pomôže zabojovať proti nejakej-tej tukovej bunke :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

ActiFry Zeleninové fašírky

Recept na zeleninové fašírky pripravené s použitím minima oleja.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Teľacia držková polievka

Jemná držková polievka z teľacích držiek, bez cibule v zápražke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami

Výborná kuracia polievka s mäsom, zeleninou a s vlastnoručne pripravenými domácimi rezancami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninová polievka s hubami

Hustá polievka plná zeleniny, chutných lesných húb a drobných zemiakových halušiek.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Krúpová polievka so zeleninou

Hustá zimná polievka ktorá zahreje a zasýti. Kto nemôže byť bez mäsa, kľudne nech si do nej pridá nakrájanú opečenú klobásku :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Rybacia polievka

Lahká rybacia polievka z kapra.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Jesenná smotanová polievka

Smotanová zeleninová polievka so šošovicou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Jednoduchá kuracia polievka

Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Kurča na spôsob sviečkovej

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Teľací vývar so zeleninou

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť