svetvomne.sk

Korenie rasca mletá v receptoch

 
Zemiakový prívarok s kôprom

Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Avokádová nátierka s bryndzou

Skvelá, nadýchaná nátierka na čerstvý chlebík.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Kalerábová polievka pre deti

Maslová kalerábová polievka so zemiačikmi a haluškami. Jemne posolená chutí aj dospelým.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Pečená kapusta

Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové so šampiňónmi

Chutné masovo-hubové soté v omáčke zahustenej vajíčkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Šampiňónová krémová polievka

Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Morský čert s hráškovým pyré

Recept na pikantnú a chutnú prípravu morských rýb. Ako prílohu môžeme podať polentu - kukuričnú kašu.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Bryndzová nátierka

Obľúbená klasická bryndzová pomazánka. Vhodná na každú oslavu ako nátierka na jednohubky, ale aj vynikajúca ako raňajková pochúťka s chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Hlivová polievka s rajbaničkou

Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Hubová polievka

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kuracie srdcia na smotane

Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Jarná polievka s krupicovými knedličkami

Rýchly recept na prípravu zdravej zeleninovej polievky s jemnými knedličkami z vymiešaného bielkového snehu.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Plnená bageta s bryndzou

Chutné párty bagetové kolieska.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zemiakové placky so šampiňónmi

Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Dusená červená kapusta s jablkami

Jemná, sladko-kyslá dusená kapusta s jablkami,brusnicami a škoricou. Chuťovo zaujímavá príloha k pečenej kačke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť