Hubová polievka zo sušených húb
Hubová polievka so zemiakmi a skvelou krupicovou strúhaničkou.
recept,fotorecept,huby sušené,Hubové polievky
Hubové polievky
Kategórie
Hubové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
Krupicová strúhanička recept | - | ||
huby sušené | 35 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová Natur | - | ||
voda | 1.5 | litra | |
voda | 200 | mililitrov | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
1.
huby sušené 35 gramov • voda 200 mililitrov
Huby umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Vodu vylejeme.
2.
zemiaky 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • voda 1.5 litra
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k hubám, prisypeme soľ a koreniny. Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.
3.
Podľa receptu si pripravíme z jedného vajíčka a krupicovej múky strúhaničku.
4.
Asi tretinu(podľa toho ako chceme mať polievku hustú), až polovicu pripravenej strúhaničky prisypeme do polievky a 10 minút povaríme.
5.
maslo 50 gramov • petržlenová vňať • soľ zeleninová Natur
Do polievky nakoniec pridáme kúsok masla, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!