svetvomne.sk

Hubová polievka zo sušených húb

     

Hubová polievka so zemiakmi a skvelou krupicovou strúhaničkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Huby sušené35gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo50gramov
Petržlenová vňať
Soľ1čajová lyžička
Soľ zeleninová natur
Voda1.5litra
Voda200mililitrov
Zemiaky300gramov
Krupicová strúhanička

1. 

huby sušené 35 g  voda 200 ml

Huby umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Vodu vylejeme.

2. 

zemiaky 300 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL  voda 1.5 l

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k hubám, prisypeme soľ a koreniny. Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.

3. 

Krupicová strúhanička recept

Podľa receptu si pripravíme z jedného vajíčka a krupicovej múky strúhaničku.

4. 

Asi tretinu(podľa toho ako chceme mať polievku hustú), až polovicu pripravenej strúhaničky prisypeme do polievky a 10 minút povaríme.

5. 

maslo 50 g  petržlenová vňať  soľ zeleninová Natur

Do polievky nakoniec pridáme kúsok masla, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť