Hubová polievka zo sušených húb

Hubová polievka so zemiakmi a skvelou krupicovou strúhaničkou.
recept,fotorecept,huby sušené,Hubové polievky
Hubové polievky
Kategórie
Hubové polievky ›Ingrediencie
Ingrediencie
Krupicová strúhanička recept | 0 ?? | kcal | |
huby sušené | 35 44 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ zeleninová Natur | 0 ?? | kcal | |
voda | 1.5 0 | litra kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 300 276 | gramov kcal |
Recept
1.
huby sušené 35 gramov • voda 200 mililitrov
Huby umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Vodu vylejeme.

2.
zemiaky 300 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • voda 1.5 litra
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k hubám, prisypeme soľ a koreniny. Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.

3.
Podľa receptu si pripravíme z jedného vajíčka a krupicovej múky strúhaničku.

4.
Asi tretinu(podľa toho ako chceme mať polievku hustú), až polovicu pripravenej strúhaničky prisypeme do polievky a 10 minút povaríme.

5.
maslo 50 gramov • petržlenová vňať • soľ zeleninová Natur
Do polievky nakoniec pridáme kúsok masla, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!