svetvomne.sk

Hubová polievka zo sušených húb

    

Hubová polievka so zemiakmi a skvelou krupicovou strúhaničkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Krupicová strúhanička recept-
huby sušené35gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
petržlenová vňať-
soľ1čajová lyžička
soľ zeleninová Natur-
voda1.5litra
voda200mililitrov
zemiaky300gramov

1. 

huby sušené 35 gramov  voda 200 mililitrov

Huby umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Vodu vylejeme.

2. 

zemiaky 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  voda 1.5 litra

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k hubám, prisypeme soľ a koreniny. Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.

3. 

Krupicová strúhanička recept

Podľa receptu si pripravíme z jedného vajíčka a krupicovej múky strúhaničku.

4. 

Asi tretinu(podľa toho ako chceme mať polievku hustú), až polovicu pripravenej strúhaničky prisypeme do polievky a 10 minút povaríme.

5. 

maslo 50 gramov  petržlenová vňať  soľ zeleninová Natur

Do polievky nakoniec pridáme kúsok masla, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť