svetvomne.sk

Bobkový list v receptoch

 
Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kapustnica z hovädzím mäsom

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Králik na smotane

Jemné králičie mäsko v krémovej zeleninovej omáčke servírované s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Polievka z veľkej strakatej fazule

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Biela fazuľová polievka

Smotanová polievka z bielej fazule. Polievku podávame pred druhým sladkým hlavným jedlom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kapor na víne

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Fazuľová polievka s paradajkami

Hustá letná fazuľová polievka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Pikantná kapustnica

Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kulajda

Chutná polievka z juhočeskej kuchyne.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Zemiaková polievka s fazuľou a pórom

Chutná mliečna polievočka, ktorá vám dodá veľa energie v sychravých jesenných a zimných dňoch.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť