svetvomne.sk

Bobkový list v receptoch

 
Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kapustnica z hovädzím mäsom

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Plnená paprika

Klasická plnená paprika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Paradajková omáčka

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok z konzervy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzí vývar

Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Tekvicová polievka so smotanou

Jednoduchá polievka z mrkvy a tekvice hokkaido s kôprom a smotanou. Ideálna počas jesennej tekvicovej sezóny.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Biela fazuľová polievka

Smotanová polievka z bielej fazule. Polievku podávame pred druhým sladkým hlavným jedlom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kurča na spôsob sviečkovej

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Podávame s knedľou. Varený jazyk má výbornú chuť, dá sa jesť aj bez omáčky, s chlebom, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kapor na víne

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Kačacia polievka

Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť