svetvomne.sk

Bobkový list v receptoch

 
Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kapustnica z hovädzím mäsom

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kačacia polievka

Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou

Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Červená kapusta s pomarančom

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Kapor na víne

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Guláš z diviaka s brusnicami

Výborný guláš pre milovníkov diviny.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Podávame s knedľou. Varený jazyk má výbornú chuť, dá sa jesť aj bez omáčky, s chlebom, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Tmavá fazuľová polievka

Hustá fazuľová polievka so zeleninou. Podľa chuti môžeme podávať s kyslou smotanou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Slanečkový šalát so zeleninou

Slaná rybacia delikatesa na dni sviatočné, podľa chuti i všedné.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Paradajková omáčka

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok z konzervy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Špenátová ryža

Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť