svetvomne.sk

Bobkový list v receptoch

 
Polievka z červenej kapusty

Hustá zdravá polievka, ktorá zahreje i zasýti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Paradajková polievka pre deti

Jednoduchá paradajková polievka z domáceho pretlaku a kúskov čerstvých paradajok. Deti obľubujú hustejšie polievky a preto pri servírovaný pridáme do polievky tvarovo malú, uvarenú cestovinu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Kurča na spôsob sviečkovej

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cuketový prívarok s tofu

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný prívarok s kôprom a smotanou. Na vrch si môžete dať vajíčko, alebo tofu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Paradajková omáčka

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok z konzervy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Červená kapusta s pomarančom

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Biela fazuľová omáčka s párkom

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Špenátová ryža

Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Hovädzí vývar

Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zavárame huby

Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Guláš z diviaka s brusnicami

Výborný guláš pre milovníkov diviny.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Tekvicová polievka so šošovicou

Tekvicová polievka s kúskami sliviek a obľúbenou šošovicou, ktorá nám vyvažuje jemnú sladkú chuť tejto teplej dobrotky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť