Slanečkový šalát so zeleninou

Slaná rybacia delikatesa na dni sviatočné, podľa chuti i všedné.
recept,fotorecept,slanečky v oleji - filety,Rybacie šaláty,Bezlepkové
Rybacie šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 30 121 | gramov kcal | |
horčica plnotučná | 1 7 | kcal | |
kapusta hlávková biela | 200 58 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
ocot | 50 21 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
paprika červená | 250 73 | gramov kcal | |
slanečky v oleji - filety | 300 ?? | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 ?? | kcal | |
voda | 500 1105 | mililitrov kcal | |
zeler | 100 50 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • mrkva 150 gramov • zeler 100 gramov • kapusta hlávková biela 200 gramov
Cibuľu, mrkvu, zeler ošúpeme. Cibuľu nakrájame na tenké polkolieska a rozoberieme. Mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké kolieska. Zeler tiež umyjeme, nahrubo postrúhame. Kapustu nakrájame na tenké rezančeky.

2.
voda 500 mililitrov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 4 kusy • cukor kryštálový 30 gramov • ocot 50 mililitrov
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme korenie, bobkový list, cukor a ocot. Nesolíme!

3.
Vložíme zeleninu, premiešame, uvedieme do varu a pod pokrievkou varíme 12-15 minút. Zelenina nesmie byť úplne rozvarená.

4.
Uvarenú zeleninu scedíme s tým, že si necháme asi 50-100 ml vývaru. Zeleninu necháme vychladnúť.


6.
slanečky v oleji - filety 300 gramov
Slanečky vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.

7.
Slanečky pridáme spolu s vychladenou zeleninou k paprike.


9.
smotana kyslá (14-18% tuku) 150 G • horčica plnotučná 1 čl
Pridáme smotanu a trochu horčice, aby sa šalát prepojil. Premiešame. Podľa potreby môžeme ešte priliať trochu vývaru zo zeleniny.

10.
Šalát odložíme do chladničky a necháme uležať aspoň 24 hodín.

11.
Servírujeme v hlbokej miske, podľa príležitosti alebo počtu hostí.

12.
Prípadne ako jednotlivé porcie s čerstvým pečivom.

Dobrú chuť!