svetvomne.sk

Rybací šalát z kyslých rýb

     

Kvalitný domáci rybací šalát, ktorý je oveľa chutnejší ako kupovaný a o ktorom viete, čo v ňom zaručene máte. Slede sú jemné ryby a dokonale sa hodia na prípravu tohoto šalátu. Šalát je možné pripraviť aj z iných kyslých rýb, napríklad zavináčov a pod.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

marinované slede 200 g

Rybkám odkrojíme chvosty, plutvy a prípadne, ak majú tvrdšiu chrbticu tak ju vytiahneme.

2. 

Ryby nakrájame na kúsky.

3. 

uhorka sterilizovaná kyslá 80 g  cibuľa 40 g

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Uhorky postrúhame.

4. 

mrkva sterilizovaná 80 g  hrášok sterilizovaný 80 g

Do misky s rybami pridáme cibuľu, uhorky a scedený hrášok s mrkvou.

5. 

smotana kyslá (10% tuku) 120 g  majonéza 120 g

Pridáme kyslú smotanu a majonézu.

6. 

korenie čierne mleté ¼ ČL

Okoreníme a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť