svetvomne.sk

Indická kuchyňa

 
Indické chlebové placky Čapátí

Chlebové placky Čapati (Chapati) sú tradičná indická príloha. Tieto placky majú veľa podôb - základné sú zložené len z múky a vody.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kapustové kofty

Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Zdravý šalát (raita), v indickom menu podávaný k pikantným pokrmom za účelom stiahnutia tepla z korenín. Je však aj vynikajúcim tipom na zdravú večeru, či prílohou k mäsu, aj mimo orientálnej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

24 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Paradajkový šalát s jogurtom

Tamatar Raita (Paradajková Raita) je chutný šalát s obľubou podávaný ku takmer všetkým slaným vegetariánskym jedlám. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Pórový šalát s jogurtom

Skvelý šalát, ktorý sa výborne hodí ako ochladzujúca raita k pikantným pokrmom. A nemusia to byť výhradne jedlá indickej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Ananásová omáčka s jogurtom

Ananásová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populárny indický dip, ktorý tak, ako každý príkrm na báze jogurtu pomáha pri znižovaní tepla z korenených jedál. Raita (nielen ananásová) sa podáva pri takmer každom tradičnom menu v Indii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

8 min.

Náročnosť

nízka

Kardamónový indický keks

Ponúkame jeden z receptov na jemné, krehké a chutné sušienky Nankhatai (Nankatai), ktoré sa s obľubou pečú počas rôznych sviatkov v Indii, nevynímajúc sviatky Vianočné.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Jogurtový nápoj s marhuľami

Osviežujúce marhuľové lassí na horúce letné dni. Lassí je tradičný indický nápoj obsahujúci jogurt, vodu, koreniny a ovocie. Existuje množstvo variácií tohoto nápoja.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť