Ázijská kuchyňa
Recepty, ktoré preslávili Áziu a orient po celom svete. Obsahujú niektoré ingrediencie a koreniny, ktoré si našli cestu do sveta rovnako ako tieto populárne chutné jedlá a dezerty.
Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Basmati ryža- základný recept na prípravu

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Pikantné jablkové čatní s kokosom

Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.
Kuchtil
MichalČas prípravy
5 min.Náročnosť
nízka
Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Thajská kuracia polievka s kokosovým mliekom

Recept na thajskú polievku Tom Kha Gai s kokosovým mliekom a kuracím mäsom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 15 min.Náročnosť
nízka
Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
vysoká
Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.
Kuchtil
DadaČas prípravy
24 min.Náročnosť
stredná
Ázijské kuracie prsia

Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
nízka
Citrónová ryža

Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Kuracie po čínsky

Kuracie prsia jemne pikantnej chuti, pripravené so zeleninovou zmesou na čínsky spôsob.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Zdravý šalát (raita), v indickom menu podávaný k pikantným pokrmom za účelom stiahnutia tepla z korenín. Je však aj vynikajúcim tipom na zdravú večeru, či prílohou k mäsu, aj mimo orientálnej kuchyne.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Varené cícerové guľôčky s kokosom

Jednoduchá, kokosová maškrtka inšpirovaná indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná