Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
stredná
Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Tradičná zaprážaná polievka s vajcom, obohatená o mrkvu osmaženú na masle, ktorá jej dodá skvelú farbu i chuť.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Veľmi chutné kuracie mäso v syrovej omáčke podávame s ryžou zmiešanou so sladkou kukuricou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Výborný jednoduchý a hlavne rýchly zákusok z ananásového cesta a smotanového krému.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Rýchly a na prípravu nenáročný recept na jemné kuracie mäsko so smotanou a syrom. Vhodnou prílohou môže byť ryža, zemiaky na akýkoľvek spôsob a zelenina.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Tradičná šalátová polievka našej babičky.
Kuchtil
EditkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Chutná polievka z veľkej - maslovej bielej fazule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Recept na prípravu klasickej bielej zemiakovej kyslej polievky. Polievku uvaríte tak isto, jednoducho a rýchlo, ako ju varili moja mama, babička, prababička i praprapra...
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná