svetvomne.sk

Tymián v receptoch

 
Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

ActiFry grilovaný losos so zeleninou

ActiFry recept na chutného lososa s bylinkami a grilovanou zeleninou. Tento zdravý a chutný recept bol pripravovaný s použitím minimálneho množstva oleja.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Cestovinový šalát s mozzarellou a sardelovými očkami

Letný svieži cestovinový šalát ideálny namiesto teplého obeda.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Omáčka z vareného hovädzieho mäsa

Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Grilované kuracie medajlóniky s feniklom

Jemne grilované medajlóniky z kuracách pŕs v marináde z feniklom a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pečené sladké zemiaky

Pečené batáty majú výrazne sladkú chuť a preto ich môžeme piecť posypané koreninami podľa chuti. Jemná sladká chuť ostane, avšak soľ a koreniny ich spravia chutne pikantné. Podávať môžeme ako zdravú a neobyčajnú prílohu napríklad k vyprážanému syru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kuracie rezne v tymiánovom cestíčku

Recept na voňavé tymiánové kuracie rezne.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cibuľová polievka

Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Pstruh s tymiánom

Recept na rýchlu prípravu pečeného pstruha s tymianom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Špenátové tagliatelle so salámou a hubami

Pestré cestoviny plné rozmanitých chutí.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Tofu závin so syrom

Závin z jemného lístkového cesta plneného syrom, tofu a bylinkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Bravčovina s horčicovou omáčkou

Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Restovaná králičia pečeň

Skutočná delikatesa. Podávame s čerstvým chlebíkom, solíme podľa chuti až pri servírovaní.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Gyros na panvici a tzatziki

Chutný pokrm na spôsob gréckej kuchyne. Podávame teplé s tzatziki.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané cestoviny

Recept na zapekané cestoviny s kuracím mäsom na hrášku a kukurici.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť