svetvomne.sk

Rožok biely v receptoch

 
Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Plnené zapekané rožky

Chutná chrumkavá večera.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Zeleninová žemľovka

Teplú zeleninovú žemlovku podávame ako hlavné jedlo s čerstvým paradajkovým alebo uhorkovým šalátom. Môžeme ju podávať aj na studeno ako slaný zeleninový koláč. Vhodná je aj ako príloha k vyprážanému či pečenému mäsu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Syrová cesnačka

Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Kuracie roládky so žemľovou plnkou

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Plnené kuracie stehná v alobale

Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Nivové jednohubky

Chutné malé jednohubky, sú vhodným tradičným pohostením na každú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Tofu-mäsová fašírka

Chutná obmena obľúbenej plnenej fašírky. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Cézar šalát

"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kačacie stehná s orechovou plnkou

Lahôdka z kačacích stehien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Stredomorské karbonátky

Netradičné fašírky plné syra a chutných olív.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť