svetvomne.sk

Rožok biely v receptoch

 
Cézar šalát

"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Stredomorské karbonátky

Netradičné fašírky plné syra a chutných olív.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie stehná v špenáte

Takýto kurací "budzogáň" zachutí aj deťom, ktoré inak špenát moc nemusia :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Nivové jednohubky

Chutné malé jednohubky, sú vhodným tradičným pohostením na každú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Kačacie stehná s orechovou plnkou

Lahôdka z kačacích stehien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Sekaná na plechu

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Tvarohovo-jablková žemľovka

Maškrtný obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

Šampiňónové guľôčky v špenátovej omáčke

Chutný bezmäsitý obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť