svetvomne.sk

Rožok biely v receptoch

 
Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Nivové jednohubky Nový recept

Nivové jednohubky

Chutné malé jednohubky, sú vhodným tradičným pohostením na každú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kuracie stehná v špenáte

Takýto kurací "budzogáň" zachutí aj deťom, ktoré inak špenát moc nemusia :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Karlovarská knedľa

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Hubovo-slaninkové knedlíky

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou. Vylepšená hubovo-slaninková verzia.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Tvarohovo-jablková žemľovka

Maškrtný obed.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Stredomorské karbonátky

Netradičné fašírky plné syra a chutných olív.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Cézar šalát

"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie roládky so žemľovou plnkou

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zeleninová žemľovka

Teplú zeleninovú žemlovku podávame ako hlavné jedlo s čerstvým paradajkovým alebo uhorkovým šalátom. Môžeme ju podávať aj na studeno ako slaný zeleninový koláč. Vhodná je aj ako príloha k vyprážanému či pečenému mäsu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Jablková žemľovka s pudingom

Žemľovka takmer ako zákusok. Pri servírovaní je vhodné poliať žemľovku kyslejšou ovocnou šťavou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť